Ana SayfaEkonomiFED'in Açık Piyasa Komitesi Toplantısından Faizin Sabit Kalması Kararı Çıktı

FED’in Açık Piyasa Komitesi Toplantısından Faizin Sabit Kalması Kararı Çıktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

FED Faizi Sabit Tuttu

FED’in para politikasına karar veren politika yapıcılar faiz konusundaki kararlarını açıkladılar. FED politika yapıcıları faiz arttırmak için zemin güçlendiğini açıkladıkları toplantıda faiz oranlarının yükseltilmesine biraz daha zaman olduğunu belirttiler. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından ve yapılan açıklamadan sonra FED ‘in faiz artırımını yıllın son ayı yapacağı kanısı güçlendi.

Washington’da yapılan ve iki gün süren FED Açık Piyasa Komitesi toplantısında politika faizinin 0,25 ile 0,50 aralığında sabit tutma kararı çıktı. Bu karar 2 oya karşı sekiz oyla alındı. Kansas City Fed başkanı ve Cleveland Başkanı politika faizinin artırılması gerektiğini ve 0,50-0,75 aralığına çıkarılması gerektiğini savundu.

Toplantıda enflasyon oranının yüzde 2’ye doğru hareket ettiğinin, iş gücü piyasasında olumlu gelişmeler olduğunu belirtilirken faiz artırımı için zeminin güçlenmeye devam ettiği de açıklandı. FED yetkilileri ekonomik göstergelerin istenildiği gibi gittiği sinyalini verirken faiz arttırmak için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu açıkladılar. Geçen ayki FED toplantısında faiz artırımı için gelecek ay işaret edilmişken bu ayki toplantıda ‘’biraz’’ ibaresi kullanılması dikkat çekti.

FED’in bu ayki Açık Piyasa Komitesi toplantısından faizlerin değişmemesi karanının çıkması sürpriz olmadı. Çünkü FED ‘in yakında gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri bekleyeceği biliniyordu. FED seçimlerden sonraki ekonomik duruma göre faiz kararını vereceği tahmin ediliyor.

FED’in kararı piyasalar tarafından fiyatlandı. FED’in kararından sonra Avro/Dolar paritesi 1,1104 seviyesinden 1,1096 seviyesine geriledi. Dolar/ Türk Lirası paritesi ise 3,1225 seviyesinden 3,1207 seviyesine geriledi. Brent petrol birim fiyatı ise 46,91 kadar yükseldi

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.