Ana SayfaEkonomiAmerikan Başkanlık Seçimlerindeki Belirsizlik Gelişmekte Olan Piyasaları Baskılıyor

Amerikan Başkanlık Seçimlerindeki Belirsizlik Gelişmekte Olan Piyasaları Baskılıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD seçimleri yaklaşırken yapılan anketlerde Trump’ın 1 puanlık öne geçişi ile borsalar taban fiyatları gördü. Borsada yüksek kar oranlarına sahip varlıkların alımı azalınca; gelişmekte olan ülke borsaları ve para birimleri değer kaybetti.

ABD’de başkanlık seçimine çok kısa bir süre kaldı. Seçim süreci boyunca önde olan Clinton’un puanlarında son yapılan anket sonuçlarına göre düşüş gözlendi. Cumhuriyetçi başkan adayı Trump yapılan anketlerde Clinton’dan yüksek oy alarak yüzde 46’ya 45 öne geçti. Bu durum global piyasalarda ve borsada deprem etkisi yarattı. Neredeyse tüm dünyada borsalar taban fiyatları gördü.

Donald Trump Gelirse Anlaşmalar İptal!

Borsadaki düşüşte, başkan adayı Donald Trump’ın başkan seçildiği taktirde bazı ülkelerle olan anlaşmaları sonlandıracağı düşüncesi de rol oynuyor. Singapur Mizuho Bank ekonomisti olan Vishnu Varathan, Trump’ın anlaşmaları bozması halinde bunun küresel ticaret ve gelişen ülke ekonomileri için iyi olamayacağını belirterek “Zaten kırılgan olan ekonomiler için, Trump’ın daha kırıcı olabileceği algısı var.” diye konuştu.

Filipinler borsası 2016 mayıs ayından bu yana en düşük seviyelerinde bulunuyor. MSCI Gelişen piyasalar endeksi yüzde 1 oranında düşüş yaşadı. Piyasalar bu yılki en yüksek puanların yüzde 4 altında seyrediyor. Güney Kore borsa ve para birimi de düşüş gösteriyor. Değerli varlıklarının kayıpları artıyor. Ülkede Kospi endeksi düşüş göstermeye devam ediyor ve ülke para birimi Won yüzde 1,2 puan düşerek temmuzdan beri en düşük seviyesinde seyrediyor. Meksika Pezosundaki düşüş yüzde 0,7 civarında olurken, Türk Lirasındaki düşüş yaklaşık yüzde 0,5 oranında olmuştur. Yine Malezya Ringiti’nde de yaklaşık yüzde 0,5 düşüş yaşanmıştır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.