Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin Harcamalarının 3’te 1’i İstanbul’da Yapılıyor

Türkiye’nin Harcamalarının 3’te 1’i İstanbul’da Yapılıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre son 3 yılda tüketim harcamalarının büyük kısmını, gıda ve alkolsüz içecekler, konut ve ulaşım harcamaları oluşturuyor. Hane başına düşen konut ve kira harcamalarında en yüksek paya sahip olan il yüzde 30’luk oranıyla İstanbul oldu.

İstanbul’un konut ve kira harcamaları Türkiye’de yapılan konut ve kira harcamalarının yaklaşık 3’te 1’ini oluşturuyor. Konut ve kira harcamalarında en az olan bölgemiz ise yaklaşık yüzde 3’lük bir dilimle Doğu Karadeniz Bölgesi. Verilere göre kişi başına düşen ulaştırma harcamalarında Batı Anadolu yaklaşık yüzde 20’lik bir oranla ilk sırada yer alırken, Orta ve Doğu Anadolu yüzde 15’lik bir oranla ulaştırma harcamaları en az olan bölgemizdir.

Güney Doğu Anadolu Bölgesi Yeme İçmeye Para Harcıyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre kişi başına düşen gıda ve alkolsüz içeceklere en çok harcama yapan bölge yüzde 28’lik bir oranla Güney Doğu Anadolu Bölgesi iken, en az harcama yaklaşık yüzde 16’lik bir oranla İstanbul olmuştur. Verilere göre eğitim alanında yapılan harcamalar yüzde 3,2 oranıyla İstanbul’da yapılırken, en az Güneydoğu Anadolu ve Batı Marmara’da gerçekleşmiştir. Sağlık harcamalarında ise yüzde 2,5 civarında bir oranla yine İstanbul ilk sırayı alırken, en düşük harcama ise yüzde 1’lik bir oranla Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi olmuştur.

Hane halkı harcamaları verilerine bakıldığında ise İstanbul Türkiye’de yapılan hane halkı harcamalarının yüzde 25’inden fazlasını İstanbul oluşturuyor. Türkiye’de yapılan toplam hane halkı harcamalarına baktığımızda ise en düşük harcama yüzde 1,7 oranı ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesine ait.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.