Ana SayfaEkonomiTürkiye’de Her Geçen Gün Uçağa Binen Kişi Sayısı Artıyor

Türkiye’de Her Geçen Gün Uçağa Binen Kişi Sayısı Artıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizin gelişen ekonomik yapısı sayesinde her geçen gün uçağa binen insanımızın sayısı artıyor. Önceleri lüks bir ulaşım aracı olarak görülen uçak, artık halk tarafından da kullanılabilecek “ekonomik” seviyeye geldi. Öyle ki yolculuktan bir ay kadar önce alınan uçak biletleri sayesinde, otobüs yolculuğundan çok daha ucuza seyahat etmek dahi mümkün olabilmekte. Bu durumun bir sonucu olarak da ülkemizde her geçen gün uçak ile yolculuk eden kişi sayısı artmaktadır.

Geçtiğimiz ekim ayında hava limanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı, 2015’in aynı ayına göre iç hatlarda yüzde 10’u aşkın artışla 80 bin rakamının üzerine çıktı. Geçen ay itibarı ile iç hat yolcu trafiği yaklaşık yüzde 8 artışla 9 milyon 40 bin seviyesine geldi.

İç Hat Yolcu Sayısı 10 Ayda 100 Milyona Yaklaştı

Geride bıraktığımız Ekim ayında havayolunu tercih eden direkt transit dahil yolcu sayısı 16 milyon rakamına dayandı. Bu rakam geçen sene Ekim ayında ise 16,5 milyon düzeyindeydi. Direkt transit dahil yolcu trafiği 2016 yılının ilk 10 aylık döneminde toplam 150 milyon seviyesine yaklaştı. Geçen yılın aynı döneminde ülkemizde direkt transit dahil yolcu trafiği 157 milyon olarak gerçekleşmişti.

Turizmdeki düşüşün etkisi ile yabancı yolcu sayısında azalma gözlemlenirken, yerli yolcu sayısında ise artış devam etmektedir. Bu yılın ilk 10 aylık döneminde Türk vatandaşları 100 milyona yakın seviyede uçak ile seyahat etti. Henüz 1 yıl tamamlanmadan ülke nüfusunu dahi açık ara geride bırakan bu rakam, geçen yılın aynı dönemi baz alındığında yüzde 5’i aşkın seviyede artmıştır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.