Ana SayfaEkonomiKocaeli Şimdi de Çöpünden Elektrik Üretecek!

Kocaeli Şimdi de Çöpünden Elektrik Üretecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kocaeli’nden birbiri ardına iyi haberler gelmeye devam ediyor. Şehri yönetenlerin duyarlı ve bilinçli yaklaşımı sayesinde geri dönüşüme büyük önem veriliyor. Geçtiğimiz günlerde arıtma tesisini tamamlayarak sanayide kullanılması için su arıtılması işlemine başlayan Kocaeli Belediyesi şimdi de çöpten elektrik üretmek için proje başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak şehrin hizmetine sunulan su arıtma tesisi sayesinde kent yılda 50 milyon lira su tasarrufunda bulunuyor. Bu devasa rakamın önemi dikkat çekerken belediyeden bir hamle daha geldi. Evsel atıkların dönüşümü ile elektrik üretmek üzere yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4 yıl sonra tamamlanması planlanan tesis sayesinde yılda 300 bin kişinin elektriğini buradan elde ettiği enerji ile karşılamanın hesaplarını yapıyor.

Her Yıl 80 Bin Hanenin Elektriği Bu Yolla Karşılanacak!

Büyükşehirlerin en büyük problemlerinden olan “çöp sorununa” Kocaeli’nde çare bulunuyor. Şehrin 4 yıllık çöp depolayabilme alanına sahip olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri acilen harekete geçtiklerini bildirdi.

Kocaeli’nde yapılacak tesis ile günlük 2 bin 500 ton çöpün değerlendirilmesi ve ekonomiye geri kazandırılması planlanıyor. Tesiste evsel atıklar yakılarak 1 yılda 80 bin hanenin yani 300 binden fazla insanın elektrik ihtiyacının giderilmesi hedefleniyor. Tesiste hedefin yıllık minimum 250 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi amaçlanıyor. Bu sayede hem büyük bir tasarruf sağlanacak hem de şehir çöp yığınlarından kurtulacak. Çöp depolama alanlarının getirdiği mali yükten kurtulmanın ve ekolojik dengeyi daha fazla bozmamanın verdiği fayda da küçümsenmeyecek seviyede olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.