Ana SayfaEkonomiGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi; Standard & Poor’s Bizim Notumuzu Değil...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi; Standard & Poor’s Bizim Notumuzu Değil Kendi Notunu Düzeltti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz hafta Standard & Poor’s Türkiye’nin “negatif” olan görünümünü “durağana” yukarı yönlü revize etmişti. Bu durum tam olarak bir “not yükseltilmesi” olarak değerlendirilmese de görünümün bir nebze olsun iyileştirilmesi hem iç kamuoyunda hem de yabancı kaynaklarda önemli yer tutmuştu.

Standard & Poor’s’un “görünüm güncellemesini” değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi “Aslında yapılan şey bizim notumuzu yükseltmek değil, biz notumuzun yüksek olduğunu zaten biliyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşu kendi itibarını yükseltmeye çalışıyor.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: “Notumuzun daha yüksek olduğunu biz görüyoruz.”

Moody’s, Fitch ve Standard & Poor’s gibi kredi derecelendirme kuruluşları ile Türkiye’nin yıldızı bir türlü barışmıyor. Geçtiğimiz hafta görünümümüzü yukarı yönlü revize eden Standard & Poor’s hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi; “Bu kurumların bizim nezdimizde bir kıymeti harbiyesi yok. Notumuzu düşürdüklerinde de yoktu, çıkarırlarken de yok.” dedi.

Bakan Bülent Tüfenkçi; “Standard & Poor’s’un 15 Temmuz darbe girişiminin hemen akabinde not düşürmesi ne kadar gerçekçiydi? Hiçbir veriye dayanmayan, tamamen siyasi mülahazalar ile değerlendirme yaptılar. Bugün attıkları geri adım kendi değerlendirmelerinin ne kadar boş olduğunu gördüklerinin bir ifadesidir. Bu anlamda aslında bizim notumuzu değil, kendilerinin notunu yükselttiler. Ancak bu da yeterli değil. Bizim ayarımızda bile olmayan ülkelerin notları bizden yüksek, bu anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.