Ana SayfaKredilerBDDK 2016 Yılı İlk 9 Ayının Kredi Verilerini Açıkladı!

BDDK 2016 Yılı İlk 9 Ayının Kredi Verilerini Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK verilerine göre 2016 yılının ilk 3 çeyreğinde 10 sektörde kullandırılan nakdi kredi miktarı 700 milyar Türk Lirasını buldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan  (BDDK) derlenen bilgilere göre nakdi kredi kullanımında sektör ve il bazında istatistikler belirlendi.

Yılın ilk 3 ayında 10 sektörde toplam 700 milyara yakın nakdi kredi kullandırıldı. En çok nakdi kredi kullandırılan illerin başında İstanbul ve Ankara geliyor. İstanbul ve Ankara’da toplam 407 milyar lira nakdi kredi kullanılmıştır; ki bu rakam toplam kullandırılan nakdi kredilerin yüzde 60’ına tekabül ediyor. Yani İstanbul ve Ankara’da kullandırılan nakdi krediler diğer 79 ilde kullandırılan nakdi kredi miktarını aşmış bulunuyor.

Kredi Kullanımında İstanbul Başı Çekiyor!

Miktar olarak en fazla nakdi kredi kullandırılan il 296 milyar lira ile İstanbul olurken, 111 milyar lira Ankara 2. sırada geliyor. Sektör olarak bakıldığında ise ilk sırada “toptan ticaret ve komisyonculuk” yer alıyor. Toptan ticaret ve komisyonculuk sektöründe kullanılan nakdi kredi miktarı 133 milyar lirayı buluyor. Ardından ise inşaat sektörü geliyor. İnşaat sektöründe ise kullandırılan nakdi kredi miktarı 130 milyar lirayı buluyor. İnşaat sektörünün ardından enerji, ziraat ve balıkçılık, tekstil, turizm, gıda, metal ve işlenmiş maden, finansal kuruluşlar ardından ise denizcilik geliyor. Söz konusu dönemde illere göre kredi kullandırılan sektöre bakıldığında; 50 ilde ziraat ve balıkçılık sektörü en fazla kredi kullandırılan sektör konumunda.

İnşaat sektöründe öne çıkan iller Eskişehir ve Siirt olurken, turizm sektöründe de Antalya ve Muğla ön plana çıkmıştır. Gıda sektöründe Konya, Rize ve Karaman başı çekerken, metal ve işlenmiş maden de ise Hatay ve Karabük lider konumdadır. Tekstil sektöründe Kahramanmaraş, Bursa ve Gaziantep; enerji sektöründe ise Ankara ve Denizli ön plana çıkmıştır. Toptan ticaret ve komisyonculuk sektöründe ise İstanbul, İzmir, Kayseri ve Mersin en fazla nakdi kredi kullandırılan illerdendir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.