Ana SayfaEkonomiGeçtiğimiz Ay Hazinenin Dengesi Bozuldu

Geçtiğimiz Ay Hazinenin Dengesi Bozuldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hazine nakit dengesi ekim ayında yaklaşık 2 milyar Türk Lirası açık verdi. 2016 yılı ocak-ekim döneminde ise açık 23 milyar Türk Lirasını buldu.

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre 2016 yılı ekim ayında hazine nakit dengesi 1 milyar 904 milyon lira açık verdi. 2016 yılı ilk 10 ayına bakıldığında ise hazine nakit dengesi 22 milyar 841 milyon lira açık verdi.

Hazine Ekim Ayında Açık Verdi!

Hazine Müsteşarlığı’nın açıkladığı istatistiklere göre 2016 Ekim ayında hazinenin nakit gelirleri 40 milyar 921 milyon lira, nakit giderleri ise 45 milyar 104 milyon lira olarak gerçekleşti. Hazinenin faiz dışı dengesi ise 1,5 milyar lira açık verdi. Buna göre hazinenin faiz dışı gelirleri 42, 5 milyar lira civarında olurken; faiz dışı ödemeleri ise 3 milyar lirayı bulmuştur. Ekim ayında kur farkından dolayı 180 milyon lira artış olurken, 720 milyon lira civarında da devirli-garantili borç geri dönüşleri gerçekleşti. Kasa-banka net hesabına bakıldığında ise 5 milyara yakın azalma gerçekleşmiştir. 2016 yılının ilk 10 ayı baz alınarak hesaplamalar yapıldığında ise; hazinenin 434 milyar lira civarında nakit gelirleri oluşurken, 473 milyar liraya yakın nakit giderleri olmuştur.

Hazinenin faiz dışı giderleri 429 milyar civarında gerçekleşirken, faiz ödemeleri ise 44 milyar liraya yaklaşmıştır. Faiz dışı dengede 5 milyara yakın fazla oluşmuştur. Yine aynı dönemde kur farklarından kaynaklanan artış 712 milyon lira olarak hesaplanmıştır. Devirli-garantili borç geri dönüşleri ise 2 milyon lirayı aşmıştır. Kasa-banka net hesabına bakıldığında ise 7 milyar 200 milyon lira civarında azalma kaydedilmiştir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.