Ana SayfaEkonomiAltına Olan Talep Önemli Miktarda Azaldı

Altına Olan Talep Önemli Miktarda Azaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Altın Konseyi’nin 2016 yılı 3. çeyrek raporuna göre küresel altın talebi geçen yılın 3. çeyreğine göre yüzde 10 azalarak 993 bin tona düştü. Dünya Altın Konseyi 2016 yılının 3. çeyreğine ilişkin “Küresel Altın Talebi Trendleri” raporunu yayınladı. Rapora göre altın talebi fiyat artışlarından dolayı geriledi.

2016’nın 3. çeyreğinde küresel altın talebi 2015’in aynı dönemine göre yüzde 10 geriledi. Toplam talep 993 bin ton olarak gerçekleşti. Altın arzı ise yüzde 4 artış göstererek bin 173 tona ulaştı. Aynı dönemde borsada ise altına dayalı yatırım fonlarına 146 tona yakın giriş gerçekleşti. Toplam yatırım talebi ise yaklaşık yüzde 50 artarak 335,7 tona ulaştı.

Altının Yönü Yukarı Olmayacak!

Toplam tüketici talebi yüzde 26 azalma göstererek 683 ton oldu. Altın piyasasında önemli pay sahibi olan Çin ve Hindistan da altına olan talep yüzde 25 civarında azaldı. Toplam mücevher talebinde ise yüzde 21 oranında gerileme kaydedildi. Toplam mücevher talebi 493 ton olarak gerçekleşti. Türkiye’deki mücevher talebine bakıldığında ise talep yüzde 22 oranında azalarak 9,4 ton oldu. 2016 yılının 3. çeyreğinde merkez bankalarının altın talebi ise yüzde 50 civarında düşüş yaşayarak 82 tona geriledi.

Dünya Altın Konseyi Piyasa İstihbarat Başkanı Alistair Hewitt rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2016’nın ilk 9 ayında altına dayalı borsa yatırım fonlarına 725 tonluk giriş gerçekleştiğini belirten Hewitt; kurumsal yatırımcıların ise ABD başkanlık seçimi, Brexit gibi küresel çapta etki yapan gelişmeler ve belirsizliklerden dolayı çekimser kaldıklarını belirtti. Hewitt bir süre daha altının yönünün yukarı olmayacağını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.