Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin En Uzun Tünelinde Sona Gelindi: Ovit Tamamlanıyor!

Türkiye’nin En Uzun Tünelinde Sona Gelindi: Ovit Tamamlanıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tamamlandığında Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise 4. en uzun tüneli olacak Ovit’te delme işlemi bitiyor. Yarın yapılacak olan Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı törenle tünelin ucu görünecek. Ovit tamamlandığında, mâl oluş tutarı 600 milyon Türk Lirasını bulacak.

Ovit Tüneli Osmanlı Devleti’nin 1880 yılındaki kalkınma projelerinden biriydi. Proje için yol çalışmaları ilk olarak 1930’lu yıllarda başladı. Tünelin yapımına ise 2012 yılında başlandı. Tünel Rize ile Erzurum’u birbirine bağlıyor. Karadeniz ile Doğu Anadolu arasında 5 kilometreye yakın mesafe kısaltan Ovit Tüneli’nin uzunluğu 15 kilometreyi buluyor.

Çalışmalar Hızla İlerliyor Son 1 Yıla Girildi!

Ovit Tüneli Makyol İnşaat tarafından yapılıyor. Tamamlandığında toplam maliyetinin 600 milyon Türk Lirasını bulması bekleniyor. Ovit tamamlandığında Türkiye’nin en uzun, dünyanın da 4. uzun çift tüplü tüneli olacak.

Tünelde çift taraflı delme işlemi tamamlanmak üzere. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı, tünelde ışığın görüneceği tören yarın yapılacak. Tünelin ışıklandırma, mekanik aksamlar gibi çalışmaların ise 1 yıl kadar daha süreceği belirtiliyor. Ovit’in 2017 yılının sonunda hizmete açılacağı belirtiliyor. Böylece Osmanlı Devleti’nin yatırım projeleri arasındaki tünel 136 yıl sonra hayata geçmiş olacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki inşaat kapsamında tamamen Türk mühendis ve işçiler görev almaktadır. Ovit Tüneli Rize’nin İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçesini birbirine bağlıyor. Tünelin giriş rakımı 2054 metre, çıkışı ise 2260 metredir. Rize ile Erzurum arası ulaşım özellikle kış mevsiminde çok zor ve sıkıntılı oluyordu. Ovit Tüneli’nin hizmete girmesiyle Karadeniz ile Doğu Anadolu arasındaki ulaşım daha kolay ve daha kısa olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.