Ana SayfaEkonomiEkonomistler Trump’tan Neden Korkuyor?

Ekonomistler Trump’tan Neden Korkuyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki seçimin tamamlanması ile birlikte Donald Trump’ın başkanlığı kesinleşti. Piyasalarda büyük çalkantılara sebep olan bu sonuç ekonomistleri de tedirgin etti. Peki nedir ekonomi aktörlerini bu kadar rahatsız eden?

Donald Trump’ın seçimden önce yaptığı açıklamalarda, uluslararası kimi anlaşmaları seçilmesi durumunda iptal edeceğini söylemesi tedirginlik kaynağı. Ayrıca Çin ve Meksika özelinde de endişe hat safhada.

Çin ve Meksika Ürünleri İçin Vergiler Artırılacak

Donald Trump seçim kampanyası sırasında Çin ve Meksika’dan yapılacak ithalat için gümrük vergilerini artıracağını açıklamıştı. Trump Çin ürünleri için yüzde 45, Meksika ürünleri için ise yüzde 35 gümrük vergisi öngörüyor. Bu durum her iki ülke açısından da endişe kaynağı durumunda. Ayrıca Trump’ın Meksika sınırı boyunca duvar ördürme fikri Meksika halkı tarafından büyük tedirginlikle karşılandı. Söz konusu duvarın Amerika’ya maliyetinin ise 15 milyar dolar civarında olacağı tahmin edilmektedir.

Donald Trump vergileri de aşağı yönlü revize etmeyi planlıyor. Gelir vergisi dilimlerinin 7’den 3’e indirilmesi fikrini benimseyen Donald Trump; seçim kampanyası sırasında yeni vergi oranları olarak, yüzde 12, yüzde 25 ve yüzde 33 oranlarını uygulamaya koyacağını vadetti. Yüzde 35 olan kurumlar vergisinin de çok yüksek olduğunu belirten çiçeği burnunda başkan; bu oranın yüzde 15’e çekilmesi gerektiğini söylüyor. Bütün vergi indirimlerinin toplamda ABD bütçe açığına yılda 1 trilyon dolar ek yük getireceği hesaplanıyor.

Ayrıca Donald Trump 1994’ten beri yürürlükte olan; Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması’nı (NAFTA) tek taraflı feshedeciğini de açıkladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.