Ana SayfaEkonomiPegasus Kârını Artırmaya Devam Ediyor!

Pegasus Kârını Artırmaya Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Pegasus Hava Yolları 2016 yılının ilk 3 çeyreğine ilişkin mali istatistiklerini sundu. Pegasus yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4’ü aşkın büyüme kaydederek 2,9 milyar Türk Lirası ciro elde etmiştir. Söz konusu dönemdeki karı ise 43 milyon lirayı aşmıştır.

Pegasus Hava Yolları’nın sunduğu finansal analize göre 2016 yılının ilk 3 çeyreğinde Pegasus’un aktif büyüklüğü 2015’in aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artış göstererek 5 milyar Türk Lirası seviyelerine çıkmıştır. Pegasus’un 2016 yılının ilk 9 ayında cirosu 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 4’ü aşkın büyüme kaydederek 3 milyar liraya yaklaşmıştır. Şirket söz konusu dönemde kârını artırarak 43 milyon liraya yükseltmiştir.

Şirketin Taşıdığı Yolcu Sayısı da Arttı!

Pegasus 2016’nın ilk 9 ayında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam 18 milyon yolcuya hizmet vermiştir. 2015 rakamlarına göre şirketin hizmet verdiği yolcu sayısı yüzde 7 artış göstermiştir. Yurt içinde 12 milyon, yurt dışında 6 milyon yolcu Pegasus Hava Yolları’nı tercih etmiştir.  Pegasus yılın ilk 3 çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre uçuş sayısında da yaklaşık yüzde 10 oranında bir artış göstererek 126 bine yakın uçuş gerçekleştirmiştir.

Pegasus Hava Yolları 2016’nın ilk 9 ayında elde ettiği yan gelirleri ise 2015’in aynı dönemine göre yüzde 25 oranında artırarak 611 milyon Türk Lirası yan gelir elde etmiştir. Pegasus yurt içi ve yurt dışı yeni hatları ile toplamda 40 ülkeye ve 102 ayrı noktaya sefer düzenlemektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.