Ana SayfaKredilerMüjde: Kredi Kartına Faiz İndirimi Geldi!

Müjde: Kredi Kartına Faiz İndirimi Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde kredi kartı kullanan kişi sayısı her geçen yıl artıyor. Eylül 2015’de 58 milyon olan ülkemizdeki toplam kredi kartı sayısı bu senenin aynı ayında 59 milyon rakamına yaklaştı. Kullanan sayısı bu kadar fazla olunca, haliyle ödeme zorluğu yaşayan vatandaşlar da olmakta. Bu vatandaşların kredi kartında kalan borçlarına bankaların uyguladığı faiz oranının üst limitine düzenleme geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kredi kartının vatandaşlarımız açısından bir borçlanma aracı olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaparak, bunun yerine ihtiyaç kredisi kullanmanın halkımızın avantajına olacağının altını çizdi.

Azami Faiz 2,02’den 1,84’e İndirildi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada; “1 Ocak 2017’den itibaren geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları; Türk Lirası için yüzde 1,84, yabancı para için yüzde 1,47, aylık azami gecikme faiz oranları Türk Lirası için yüzde 2,34, yabancı para için yüzde 1,97 olarak belirlenmiştir” denildi.

Peki nedir bu akdi faiz oranı? Dönem borcuna asgari ödeme tutarı veya üzerinde ödeme yapar, ancak ekstre borcu tamamen ödenmezse; kalan hesap bakiyesine bu faiz oranı uygulanır. Daha önce aylık yüzde 2,02 olan faiz oranı yeni yılla birlikte aylık yüzde 1,84 seviyesine çekilecek.

Dönem borcunun asgari ödeme tutarının altında ödenmesi halinde, sadece asgari ödeme tutarının ödenmeyen kısmına işletilen aylık faiz oranına ise gecikme faiz oranı denmektedir. Bu oran da 2017 itibari ile aylık yüzde 2,52’den aylık yüzde 2,34’e inmiş olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.