Ana SayfaEkonomiAsgari Ücret 1.600 Türk Lirası Olacak Mı?

Asgari Ücret 1.600 Türk Lirası Olacak Mı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde uzun yıllardır asgari ücret tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Asgari ücretli çalışan ücretlerin artırılmasını, patronlar ise ücretlerin stabil olmasını istiyor. Hükümet orta yolu bulmaya çalışırken genellikle her iki tarafı da memnun edemiyor.

Geçtiğimiz seçim döneminde partilerin seçim vaatleri sıralamasında ilk basamağa yerleşen asgari ücret miktarı; her parti tarafından farklı düzeye konulmuştu. Seçimden tek parti iktidarı ile çıkmayı başaran Ak Parti ise; seçimlerde sunduğu asgari ücretin 1.300 liraya çıkarılması vaadini ilk 3 ay içerisinde gerçekleştirmişti.

Sendikaların ve Asgari Ücretli Çalışanın Talebi 1.600 Türk Lirası Olması Yönünde!

2016 yılı başında seçim vaadini yerine getiren hükümet asgari ücreti bin 300 Türk Lirası seviyesine yükseltmişti. Asgari ücretli çalışanın ve sendikaların bu yıl ki talebi ise asgari ücretin bin 600 Türk Lirası seviyesine çıkarılması yönünde.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi sendikaların bu isteği konusunda; sendikaların bunu talep etmenin çok tabii bir durum olduğunu ancak istemenin bir sonu olmadığını söyledi. Ekonominin gerçeklerini de göz ardı etmemek gerektiğini belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi; “ Bir taraftan zeytini silkelerken dikkat etmek lazım, dalını budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin. Milli gelirine oranla dünyada en yüksek asgari ücret bizde.” diye konuştu.

Bakanın bu açıklaması ile birlikte aylık 1.600 Türk Lirası maaş hayalleri suya düşen asgari ücretli çalışanların, ne kadar zam alacakları ise merak konusu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.