Ana SayfaEkonomiTekfen Holding Dev Anlaşmayı İmzaladı: Tam 300 Milyon Dolar!

Tekfen Holding Dev Anlaşmayı İmzaladı: Tam 300 Milyon Dolar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tekfen Holding’in bünyesinde bulunan Tekfen İnşaat dev bir anlaşma imzaladı. Suudi Arabistan’ın Yanbu ve Cidde şehirleri arasında yapılacak olan boru hattı projesinin yapımını üstlenen şirket, iş yapımı anahtar teslimi karşılığında yaklaşık 300 milyon dolar bedel alacak.

15 binden fazla çalışanı bulunan Tekfen Holding’in inşaat şirketi olan Tekfen İnşaat, 333 kilometre uzunluğundaki Suudi Arabistan’ın Yanbu ile Cidde kentleri arasındaki boru hattı projesinin inşaatı için anlaşma imzaladı. 299 milyon 312 bin Amerikan Doları karşılığında imzalanan anlaşma ile Tekfen İnşaat, yurt dışı projelerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Şirketin 333 kilometre uzunluğundaki boru hattını tamamlayıp teslim etmesi için 47 aylık süresi olacak.

Tekfen İnşaat Tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Bildirim Yapıldı!

Tekfen Holding söz konusu anlaşma ile ilgili olarak 31 Ağustos 2016’da niyet mektubu imzalandığını bildirdiği açıklamasında anlaşmanın detayları hakkında da açıklama yaptı. Tekfen Holding’in KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verildi;

“Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Aramco arasında 31 Ağustos 2016 tarihli açıklamamızda niyet mektubu imzalandığı duyurulan, Yanbu – Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki boru hattı projesinin inşaatı işinin toplam 299 milyon 312 bin ABD Doları bedelle anahtar teslimi olarak inşa edilmesi ve 47 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai sözleşme aynı şartlar ve kapsam ile imzalanmıştır.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.