Ana SayfaEkonomiElmas Küpeler Dünya Açık Artırma Rekorunu Kırdı!

Elmas Küpeler Dünya Açık Artırma Rekorunu Kırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyanın açık artırma rekoru kırıldı. Bugüne kadar müzayedelerde açık artırma ile ürün satılması yöntemiyle gerçekleştirilen satışlarda, bir ürün için ödenen maksimum miktar bir çift elmas küpeye verildi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılanı açık artırmada, bir çift elmas küpe için 17,6 milyon İsviçre Frangı ödendi. 58 milyon Türk Lirasına karşılık gelen bu meblağ, herhangi bir açık artırmada bir ürün için ödenen en yüksek bedel olmasına karşın; elmas küpeler için beklenen fiyatın yine de uzağında kalındı.

Minimum 25 Milyon İsviçre Frangı Teklif Edilmesi Bekleniyordu!

İsviçre’nin ünlü otellerinden birinde gerçekleşen müzayede de adı açıklanmayan milyarder işadamı elmasa yaklaşık 58 milyon Türk Lirası ödeme yaptı. Dünya açık artırma rekoru olarak tarihe geçen bu meblağ yine de değerli taş koleksiyonerlerini tatmin etmedi. Zira koleksiyonerler; elmas küpelerin değerinin 25 milyon ile 30 milyon İsviçre Frangı aralığında olduğu yönünde görüş belirtmişlerdi.

Elmas küpelerin yeni sahibi olan milyarder iş adamı, değerlendirmeler dikkate alındığında; sadece beğendiği bir ürünü almakla kalmamış, aynı zamanda mantıklı bir yatırım da yapmış gibi görünüyor.

İsviçre’de yapılan açık artırmada takriben 100 milyon İsviçre Frangı tutarında elmas takı el değiştirirdi. Bu rekor meblağın Türk Lirası karşılığı ise tam 310 milyon Türk Lirası. Bu meblağ karşılığında müzayede de açık artırmaya sunulan ürünlerin yüzde 80’i alıcı bulmuş oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.