Ana SayfaKOBİKOBİ’ler Bu Kredi İle Hayat Bulacak!

KOBİ’ler Bu Kredi İle Hayat Bulacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ticaretin bel kemiği KOBİ’ler (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler). Ticaret hayatının ani gelişen ödeme dengeleri arasında kimi zaman bunalan KOBİ’ler, bankaların kendilerine yüksek faiz oranından kredi sağladığından muzdariptiler. Yeni yılla birlikte KOBİ’lere can suyu olacak kredi fırsatı geliyor.

Sigorta ödemeleri, kira ve fatura giderleri ve vergi ödemeleri toplu giderler olduğundan küçük esnafı kimi zaman zora sokabilmektedir. Bu durumda bankalar başvuran esnaf, kendisine sunulan kredilerin faiz oranlarını yüksek bulmaktaydı. Bu konuda harekete geçen hükümet ile TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), yaptığı ortak çalışma ile esnafa “ucuz” kredinin yolunu açmaya hazırlanıyor.

KOBİ’lere Ucuz Kredi Yeni Yılla Birlikte Bankalarda!

Maddi olarak sıkıntı yaşadığı dönemde finansmana ulaşmakta zorlanan, yahut ulaştığı finansmanı yüksek faiz oranı ile temin etmek durumunda kalan esnafa adeta nefes aldıracak kredinin önü yeni yılla birlikte açılacak.

Bu konuda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Esnafımız krediye ulaşamıyor. Hükümet olarak bankalarla iletişime geçtik, esnafa kolay kredi sağlanabilmesi için ne yapılması gerekir bunu tartıştık. Bankaların kredi karşılıklarını çeşitlendirmesini istedik. Sadece gayrimenkul ipoteği ile bu işin yürümeyeceğinin altını özellikle çizdik. Devamlı kazanç sağlayan meyve ağaçları dahi artık teminat verilebilecek. 1 Ocak 2017’den itibaren bu uygulamaya geçilecek, hem esnafımız rahat bir nefes alacak, hem de bankalar kazanacak. Ekonomimizde de çarklar daha hızlı dönmeye başlayacak” dedi.

Düzenleme kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) bünyesindeki ticaret ve sanayi odaları mevduatlarını anlaşmalı bankalara kaydıracak. Bu sayede mevduat sıkıntısı çekmeyen banka, esnafa yıllık yüzde 18 yerine, yıllık yüzde 9,9 seviyesinden kredi verebilme olanağına kavuşacak. Bu şekilde anlaşılan ilk banka ise Denizbank oldu. Diğer bankalarla da görüşmeler devam ediyor. Düzenleme kapsamında esnafa 1 yıl vadeli, kuruluş başına azami 150 bin Türk Lirasına kadar kredi kullandırılabilecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.