Ana SayfaEkonomiSnapchat Gizlice 25 Milyar Dolar’a Halka Arz Oluyor!

Snapchat Gizlice 25 Milyar Dolar’a Halka Arz Oluyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Facebook ve Twitter’ın akabinde son yıllara Snapchat damgasını vurdu. Sosyal medya uygulaması Snapchat global çapta milyonlarca insan tarafından beğenilerek kullanıldı, kullanılıyor. Gündeme bomba gibi düşen habere göre Snapchat geçtiğimiz Mart ayında 25 milyar dolar bedel ile halka arz olmak için gizli bir başvuru gerçekleştirmiş.

Snapchat’in sadece kullanım sayısında ve ilgi bazında değil, aynı zamanda mali açıdan da nasıl bir büyüklüğe eriştiğini idrak edebilmek adına bu rakam büyük önem taşıyor. Zira 25 milyar dolar gibi devasa bir bedelle halka arz işlemi başlarsa bu; son iki yıl içerisinde Çin’in dev e-ticaret şirketi Alibaba’nın 170 milyar dolarlık halka arzının ardından en büyük halka arz olarak kayıtlara geçecek.

2012 Yılında Facebook 80 Milyar Dolara Halka Açılmıştı!

Snapchat’in sahibi olan Snap şirketinin, Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimlerinden önce halka arzın gerçekleşmesi için başvuru yapmasındaki sebebin; başkanlık seçimlerinde oluşacak kaostan etkilenmemeye yönelik olduğu tespiti yapılıyor. Ancak görüldüğü gibi şirket bunu başaramadı.

Donald Trump’ın başkanlık seçimini kazanması ile birlikte piyasalarda büyük bir belirsizlik hakim. Snap şirketi; Snapchat’in Mart 2017’de halka arzını tamamlamayı planlıyor ancak; piyasalardaki kaos ortamının devam etmesi durumunda halka arzın ertelenebileceği, yahut tamamen rafa kaldırılabileceği belirtiliyor.

Bu konuda şirket tarafından açıklama yapılana kadar net bir bilgiye sahip olmak imkansız çünkü; Snapchat’in yıllık geliri, 1 milyar doların altında. Amerikan yasalarına göre yıllık geliri 1 milyar doların altında olan şirketler halka arz işlemlerini gizlice yürütme hakkına sahip. Hali hazırda günlük 150 milyondan fazla kullanıcısı olan Snapchat’in bu yıl ki reklam gelirlerinin 350 milyon doları aşması bekleniyor.

Snapchat halka arzını gerçekleştirirse, Facebook’un 2012 yılında yaklaşık 80 milyar dolar değerlemeyle halka arz olmasının ardından; bir teknoloji şirketinin halka arzda elde ettiği en büyük ikinci gelir rakamı ile halka açılmış olacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.