Ana SayfaEkonomiOrta Vadede Ne Olur: Altın mı Almalı Dolar mı?

Orta Vadede Ne Olur: Altın mı Almalı Dolar mı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Piyasalar allak bullak. Herkesin aklı karışmış durumda. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan gelişmeler bütün dünyayı derinden etkiliyor. Başkanlık seçimi yapıldı yapılacak derken şimdi de Fed faiz artırım kararına kilitlendi bütün dünya. Peki ne yapmalı? Altın mı almalı, dolar mı? Hangisi düşebilir, hangisi çıkabilir?

Altın mı Almalı Dolar mı?

Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri uzunca bir süre gündemi meşgul etti. Anketler, açık oturumlar, skandallar, operasyonlar ve daha niceleri. Piyasalar seçimden önce Hillary Clinton’ı fiyatlamaya başladı, ama sonuç beklendiği gibi olmadı. Seçimin kazananı Donald Trump oldu. Popülist söylemleri ve sivri çıkışları ile gündemden düşmeyen Trump, bütün dünyayı tedirgin etti. Trump’ın seçim kampanyası dönemindeki vaatlerine bakıldığında orta vadede altyapı harcamalarının artması, vergi gelirlerinin azalması bekleniyor.

Trump’ın Fed’le Arası İyi Değil!

Donald Trump sadece bütçe dengesini tehdit etmiyor, ayrıca yeni başkanın Fed yönetimi ile de arası iyi değil. Her fırsatta Fed yönetimini güvercin tutumlarından dolayı eleştiriyor ve faizlerin artırılması gerektiğini dile getiriyor. Bütün bunlar doların ateşini yükseltiyor.

Dün Fed Başkanı Jannet Yellen yaptığı açıklamada kısa vadede faiz artırımı sinyali verdi. Yeni başkanın daha koltuğunu dahi devralmadan yaptığı yorumlar etkili oldu mu bilinmez ama, dolar ve altının bundan birinci derecede etkilendiği aşikar.

Tüm bu gelişmelerin ardından Amerikan Doları global çapta gerçekleştirdiği artışını hızlandırarak devam ettirdi. Dünü 5,05’ler seviyesinden kapatan dolar, bugüne 5,08’i aşarak merhaba dedi. Altın ise durmadan değer kaybediyor. Mayıs ayından beri gördüğü en düşük seviyede olan altının onsu 1.200 dolar direncini test etmeye başladı. Şu sıralar 1.214 dolardan işlem gören altının onsunun, uzmanlar tarafından orta vadede 1.200 doların da altına sarkması bekleniyor. Zira Fed’in oldukça güçlenen faiz artırımı ihtimali, faiz getirisi olmayan altını zayıflatıyor. Doların ise orta vadede daha da değerlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.