Ana SayfaEkonomiTürkiye’ye 4 Yılda 28 Milyar Dolarlık Yenilenebilir Enerji Yatırımı Yapılacak!

Türkiye’ye 4 Yılda 28 Milyar Dolarlık Yenilenebilir Enerji Yatırımı Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor. Bunu gören yabancı yatırımcının da ülkemize olan ilgisi arttı. Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından hazırlanan raporda, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarına 2020 yılına kadar takribi 28 milyar dolar yatırım yapılacağını ve bunun büyük kısmının özel sektör eliyle gerçekleşeceğini bildirdi.

Söz konusu rapora göre ülkemizin 2020 yılına kadar yaklaşık 28 milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı alması bekleniyor. Bu konu yatırımın 16,5 milyar dolarlık kısmı rüzgar enerjisinde, 7,5 milyar dolarlık kısmı güneş enerjisinde, 3,5 milyar dolarlık kısmı jeotermalde ve 550 milyon dolarlık kısmı da hidroelektrik sahasında gerçekleşeceği ön görülüyor.

Yeşil Binalara ve Atık Yönetimine de 23 Milyar Dolarlık Yatırım!

Ülkemizde önümüzdeki dönemde yapılacak ve “yeşil bina” olarak adlandırılan yapılara da 18,5 milyar dolar harcanacak. Çöplerin ayrıştırılması ve geri dönüşümü ile ilgili projelerde önümüzdeki dönemde rağbet görecek. Zira çöplerden elde edilen geri dönüşüm hem ekonomiye hem de çevreye büyük katkı sağlamakta. Önümüzdeki dönemde atık yönetimi için yaklaşık 4,5 milyar dolar yatırım yapılacağı ön görülüyor. Toplamda yeşil binalar ve atık yönetimine harcanan paranın 23 milyar doları (80 milyar Türk Lirası) aşması bekleniyor.

Türkiye 2023 yılında elektrik üretiminin yüzde 40’ına yakın kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından gerçekleştirmeyi amaçlıyor.  Uluslararası Finans Kurumu raporuna göre, geçen yıl yenilenebilir enerjiye ülkemizde 2 milyar dolara yakın yatırım yapıldı. Türkiye, 2023 yılı itibarı ile başta rüzgar enerjisi ve güneş enerjisinden faydalanarak elektrik üretimi için harcadığı doğalgaz meblağını azaltmak istiyor. Bu sayede enerjide dışa bağımlılığın kısmi olarak önüne geçilmesi ve enerjiye ödenen maliyetlerin azaltılması amaçlanıyor. Bu durum gerçekleştiğinde, en büyük ithalat kalemi olan enerji ürünleri ithalatının daralması ve bu sayede cari açığın önemli oranda azalması beklenmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.