Ana SayfaEkonomiFutbol Yayın İhalesi Yine Digiturk’ün Oldu!

Futbol Yayın İhalesi Yine Digiturk’ün Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geldi, geliyor derken futbol için büyük gün nihayet geldi. İhale şartnamesini alan 5 firmanın katılması beklenen açık artırmaya sadece 2 firma katıldı. Digiturk’un verdiği 500 milyon Amerikan Doları + KDV tutarının üzerinde teklif verilmemesi üzerine, Digiturk bir kez daha yayın ihalesini kazanmış oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 futbol sezonları Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın hakları için yapılan ihale bu sabah TFF’nin Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde saat 10:00 itibari ile başladı ve biraz önce sonuçlandı. Uzun yıllardır futbol yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk, ihaleyi tekrar kazandı.

Sadece 2 Şirket Katıldı: 5 Yıl Boyunca Yayın Hakları Digiturk’ün Oldu!

Futbol yayın ihalesi uzun zamandır özellikle spor kamuoyunu meşgul etmekteydi. Bir çok şirketin ilgilendiğini açıkladığı ihale için 5 firma ihale şartnamesi almasına rağmen ihaleye katılım sağlayan sadece iki firma oldu. Turkcell Super Online ve Digiturk’ün katıldığı ihale, en yüksek teklifi veren Digiturk’de kaldı.

Günler öncesinden ihaleye katılacaklarını deklare eden ve şartname alan; Vodafone, TTNET ve D-Smart ise ihaleye katılmadı. Turkcell Superonline ise sadece C paketi için teklif sundu. Yani Digiturk ana yayın paketi olan “D paketi” için teklif veren tek kuruluş oldu. 450 milyon Amerikan Doları muhammen bedel ile açılan ihaleyi Digiturk, 500 milyon dolar + KDV teklif vererek kazandı.

İhale ile yayın haklarını elde eden Digiturk, bu haklara 5 yıl süre ile sahip oldu. Önümüzdeki futbol sezonu ile başlayacak olan yayın hakları süreci, 2022 yılı sonunda sona erecek. Yani; 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 yıllarının futbol yayın hakları sahibi Digiturk oldu.

Kulüplerin 650 milyon Amerikan Doları’na çıkılmasını beklediği ihale tam anlamıyla bekleneni verememiş oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.