Ana SayfaEkonomiDikkat! Prim Borcu Olanlar, Yapılandırmak İçin Son Gün 25Kasım!

Dikkat! Prim Borcu Olanlar, Yapılandırmak İçin Son Gün 25Kasım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emeklilik şartlarını tamamlamasına rağmen SGK‘ ya borcu olduğundan dolayı emekli olamayanlar bu son fırsatı kaçırmayın. Borcunuzu yapılandırarak ödeme şansına sahipsiniz, borcunuzu ödediğinizde ise emekli olmaya hak kazanıyorsunuz. Borcu olanlar 25 Kasım’a kadar başvuru yapıp borcunuzu yapılandırma şansına sahipsiniz. Eğer borcunuzu peşin olarak ödemek istiyorsanız 2 Ocak 2017’ ye kadar parayı yatırabilirsiniz.

Borcunuzu peşin yatırmak istiyor, ama para sorunu yaşıyorsanız üzülmeyin bankadan düşük faizli kredi kullanabileceksiniz.

Yapılandırma sürecinde faizler ve gecikme zamları silinecek. Sadece ana borç ödenecek. Ayrıca enflasyon güncellemesi yapılacak. Böylelikle toplam borç büyük miktarda azalacak. Borcunu  peşin olarak ödemek isteyenlerse enflasyon oranının da yarısını verecek. Taksitli ödeme yapmak isteyenlerse ana para ve enflasyon tutarından oluşan borca seçtikleri taksite göre belirlenen katsayı eklenecek. Bunun borçlular için büyük bir ödeme kolaylığı getireceği düşünülüyor.

Emekli olmayı isteyen fakat borcu yüzünden olamayıp bunun ödemesini düşünenler içinse Ziraat Bankası düşük faizli kredi veriyor. Borçlu bankadan çektiği krediyle borcunu ödeyip hemen emekli olabilecek ve emekli maaşıyla da kredisinin taksitlerini ödeyecek. Yapılandırma sayesinde yarım milyon kişinin emekli olması tahmin ediliyor.

Borçlar Kolayca Uçup Gidiyor..

Kamuya olan borçların yapılandırılması için son başvuru 25 Kasım’a kadar yapılabilecek. Bu borçlar kapsamında vergi, trafik cezası, prim, öğrenim kredisi vb. borçlar bulunuyor. Borcunu yapılandırmak için başvuran emekli adayları prim borcu için ilk ödemeyi 2 Ocak 2017′ ye kadar yapabilir. Yapılandırma sayesinde kara kara düşünen borçlu kişi rahat bir nefes alacak ve borcunu kolayca ödeme şansına sahip olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.