Ana SayfaEkonomiİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Bütçesi 117 Ülkenin Bütçesinden Daha Fazla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Bütçesi 117 Ülkenin Bütçesinden Daha Fazla!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2017 bütçesi belli oldu. Belirlenen bütçe tam 42 milyar Türk Lirası. Söz konusu bütçe, 117 ülkenin yıllık bütçesini geride bırakmış durumda.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan 2017 bütçesi kabul edildi. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 düzeyinde artırılan belediye bütçesi, 42 milyar Türk Lirası seviyesine çıkartıldı.

Yatırımlara Devam Edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şirketler dahil 2017 yılı bütçesi 42 milyar Türk Lirası olarak açıklanırken, belediyenin kendi bütçesi ise 18,5 milyar Türk Lirası olarak deklare edildi.

Toplam bütçeden 16,5 milyar Türk Lirası meblağında yatırım için pay ayırdıklarını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş; İstanbul’a 12 yılda toplam 95 milyar Türk Lirası tutarında dev yatırımlar yaptıklarını belirtti. 2017 yılı içerisinde yapılacak yatırımlar neticesinde, İstanbul’a yapılan toplam yatırım meblağının 117 milyar Türk Lirası seviyesine yükseleceğinin altını çizen Kadir Topbaş; yatırımları her sene artırarak devam ettirdiklerini vurguladı.

Bu sene gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen yatırımlarda hız kesmediklerini söyleyen Kadir Topbaş; ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreçten geçilmesine rağmen belediye bütçesinin artmasının önemli bir gösterge olduğunu belirtti.

3 Tünel Yol Yaptık, 17 Tünel Yol Daha Yapacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bütçesiyle şimdiye kadar 3 tünel yol yaptıklarını ifade eden Başkan Kadir Topbaş; kısa vade de 17 tünel yol daha yapmayı planladıklarını vurguladı.

Söz konusu yatırımların tamamının sadece belediye bütçesi ile gerçekleştirildiğinin önemli bir gösterge olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, merkezi yönetime yük olmadan bütün yatırımları kendilerinin yapmalarının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Topbaş, Türkiye’de bir çok belediyenin bahse konu yatırımlara benzer yatırımlarının merkezi yönetim tarafından yapılmasını beklemelerine rağmen kendilerinin bu konuda bir talebi olmadığını ve kendi kendilerine yetebildiklerini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.