Ana SayfaBankacılıkDüşük Kredi Notu İle Nasıl Kredi Çekilir?

Düşük Kredi Notu İle Nasıl Kredi Çekilir?

Kredi Notu Nedir? Kredi Notu Nasıl Yükseltilir? Düşük Kredi Notu İle Nasıl Kredi Çekilir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu kişinin finans kuruluşları ile finansal ilişkisinin analiz edilerek çıkarılan sayısal puanlamadır.  Kredi notu bankaların bireylerin risk durumunu çıkarırken kullandıkları yegâne puanlamadır. Türkiye’de kredi notu 0-1900 arasındadır. Buna göre 0 çok riskli 1900 ise az risklidir. Bireylerin geçmiş finansal bilgilerini toplayıp analiz eden ve kredi notunu belirleyen firmalar vardır. Türkiye’de bu işi Kredi Kayıt Bürosu AŞ.(KKB) üstlenmektedir.

Peki, kredi notu ne işe yarar? Bankalar kredi notunu risk hesaplamada temel ölçüt olarak kullanıyor. Kredi puanı düşük kişileri banka riskli gördüğü için banka ya değerlendirmeye almıyor ya da kredi verirken kefil, ipotek gibi şartlar getiriyor. Aynı zamanda kredi notu yüksek kişilerin krediye kolay ulaşmalarını sağlıyor. Fakat şunu da belirtmemiz lazım ki kredi notu özellikle az riskli grubuna giren bireyler için tek ölçüt değildir. Bankalar bu bireylerin kredi notu yanında aylık gelirlerine, mesleklerine ve çalışma durumlarına bakmaktadır.

Kredi notunu en çok etkileyen faktör ödenmemiş veya geç ödenmiş kredi ve kredi kartı borcudur. Bunun yanında mevcut hesap ve borç durumu, yeni kredi açılışları, kredi kullanım yoğunluğu, Kredi Limitinin %30’nu aşmamak gibi faktörler, kredi notunu etkilemektedir.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Banklardan kolay kredi çekebilmek için kredi notunuzun yüksek olması gerekmektedir. Peki, kredi notunu yükseltmek için ne yapmalısınız? Öncelikle şunu bilmeniz gerekir ki kredi notunuz çok hızlı bir şekilde yükselmeyecektir. Kredi notunuzu yükseltmek için ilk yapanız gereken kredi notunu en çok etkileyen faktör olan kredi veya kredi kartı borcunuzu ödemek olmalıdır. Çünkü bankalar için sizin borç ödeme alışkanlığınız önemlidir. Aynı zamanda fatura borçlarınızı ödemeyi de unutmayınız çünkü yeni düzenlemelerle fatura borçları da kredi notunu etkileyen faktörler arasına girmiştir.

Daha sonra geçeceğiniz adım ise kredi kartınızın limitini düşürmek olmalıdır. Ve bu düşük limitli kredi kartını düzenli bir şekilde borçlarını ödemeniz ve ödeme zamanını aksatmamanız kredi notunuzun yükselmesine yardımcı olacaktır. Fakat asgari tutarı yatırmak gibi bir hataya düşmeyin!

Özetlemek gerekirse kredi notunuzu yükseltmek için öncelikle sicilinizi karalayan borçlardan kurtulmanız gerekir. Bunun yanında artık düzenli bir borç ödeme alışkanlığı kazandığınızı bankalara kanıtlamanız gerekir. Bunu da ancak borçlarınızı zamanında ödeyerek yapabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.