Ana SayfaEkonomiMarmarabirlik’ten Zeytin üreticisine Peşin Ödeme Müjdesi!

Marmarabirlik’ten Zeytin üreticisine Peşin Ödeme Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zeytinin hasat döneminden bu sene üretici memnun olmadı. Mayıs ayında çiçeklerde oluşan “yağış hasarı” neticesinde mahsul azaldı. Rekoltenin düşmesinden negatif yönde etkilenen üreticiyi bir de “zeytin sineği” vurdu. Zeytin sineğinin de yağış hasarı almayan mahsule zarar vermesi neticesinde üretici iyice zor durumda kalmıştı. Üreticinin zor durumda kaldığını gören Marmarabirlik, üreticilere “peşin ödeme” kararı aldığı açıkladı.

Bu sene yetiştirdiği üründen beklediği verimi alamayan üretici; mazot, gübre ve diğer giderlerini karşılamakta zorlandı. Hasatın beklenildiği verimde geçmemesi neticesinde de özellikle banka kredisi bulunan üreticiler kara kara düşünmeye başladı. Bu durumu dikkate alan Marmarabiirlik zeytin üreticisini sevindirecek bir karar aldı.

32 Bin Zeytin Üreticisi Faydalanacak!

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa tarafından kamuoyuna deklare edilen müjdeden, 32 bini aşkın zeytin üreticisinin faydalanması bekleniyor. Marmarabirlik tarafından yapılan yazılı açıklamada; 2016- 2017 üretim döneminde zeytin üreticisinin sıkıntıları dikkate alınarak böyle bir karar alındığı bildirildi.

Gerek ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu zor şartlar dikkate alındığında, gerekse zeytin üreticisinin bu sene özelinde yaşadığı ürün kaybı düşünüldüğünde böyle bir kararın alınmasının gereklilik arz ettiğini belirten Başkan Hidamet Asa, birlik olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını vurguladı.

Bu yıla kadar her daim alım bedellerinin yüzde 60’ını peşin, yüzde 40’ını ise kampanya bitiminde ödeyen Marmarabirlik, 19 Kasım Cumartesi tarihinden başlamak üzere; birlik tarafından satın alınan ürünlerin bedelinin tamamını peşin olarak tek seferde üreticiye yapma kararı aldı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa; geride bıraktığımız 6 yılda üreticiye yapılan ürün bedeli ödemeleri için asla kredi kullanmadıklarını ve Marmarabirlik’in öz kaynakları ile bu ödemelerin gerçekleştirildiğini kaydetti. Marmarabilik’in kaynak sıkıntısı yaşamamasının, güçlü mali yapısına bağlı olduğunu belirten Başkan Asa, yönetim anlayışlarının her daim üreticiden yana olduğunun altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.