Ana SayfaEkonomiBir Ayda Konut Satışları Yüzde 20 Arttı!

Bir Ayda Konut Satışları Yüzde 20 Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülkemiz genelinde Ekim ayında 130 bin 274 konut satıldığını açıkladı. Ekim ayında satılan konut sayısı, Eylül ayında satılan konut sayısına göre yüzde 19,6 oranında arttı. Ekim ayında satılan konut sayısı, geçen yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ise yüzde 25’i aşkın oranda artış gösterdi.

Ülkemiz genelinde Ekim ayında satılan konut sayısında muazzam bir artış gözlemlendi. Özellikle bankaların konut kredisi faiz oranlarını aşağı yönlü revize etmesinin ardından konut satışlarında hatrı sayılır düzeyde artış gözlemlendi.

Toplam Konut Satışının Yüzde 16’sı İstanbul’da Gerçekleşti!

Türkiye genelinde geçtiğimiz ay satılan toplam 130 bini aşkın konutun yaklaşık yüzde 16’sı İstanbul’da gerçekleşti. Ekim ayında sadece İstanbul’da 21 bini aşkın konut satıldı. İstanbul’u konut satışlarında başkent Ankara takip ediyor. Ankara’da geçen ay 14 bin 450 konut satıldı. Toplam satışlardaki başkentin payı yüzde 11,1 seviyesinde gerçekleşti. İstanbul ve Ankara’nın ardından ise 7 bin 890 konut satılan İzmir 3. sırayı elde etti. İzmir’de satılan 7 bin 890 konutun Türkiye genelindeki satışlardan aldığı pay yüzde 6,1 düzeyinde.

Konut satış sayısının en düşük olduğu iller arasında ise ilk sırayı Hakkari alıyor. Hakkari’de Ekim ayında 10 konut el değiştirirken, Hakkari’yi 28 konut satışı ile Ardahan takip ediyor. En az konut satılan diğer il ise 34 konutla Şırnak olarak kayıtlara geçti.

İpotekli satışlar Patladı!

Ülkemiz genelinde Ekim ayında satılan 130 bini aşkın konutun 48 bin 110’u ipotekli konutlardan müteşekkil. İpotekli satışlar 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 72’ye varan oranda artış göstererek 48 bin 110 olarak gerçekleşti.

Söz konusu artış neticesinde toplam konut satışları içerisinde ipotekli satışın payı yüzde 37’ye kadar yükselmiş oldu. Yani geçen ay satılan her 100 evden 37’si ipotekli satış kapsamındaydı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.