Ana SayfaEkonomiTürkiye Şanghay’daki İlk Görevini Üstlendi

Türkiye Şanghay’daki İlk Görevini Üstlendi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ŞİÖ’de bugüne kadar yalnızca üye ülkeler dönem başkanı olabiliyordu. Oy birliği ile alınan kararda 2017 dönem başkanlığını Türkiye’nin yapmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalar Yapmıştı

Pakistan ve Özbekistan dönüşü Şanghay beşlisi İle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı “Türkiye neden olmasın. Önemli olan Türkiye’nin rahat olması.” Demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklediği beşli içinde yer almanın, Türkiye’nin rahat hareket etmesini sağlayacağı düşünülüyor.

Şanghay Ekonomi Kulübünde Kimler Var?

Enerji kulübünde örgüt üyelerinden başka partner üyelerde bulunmakta. Asıl Şanghay beşlisini . Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan oluşturmuştur. Daha sonra, Şanghay beşlisine, 2001 yılında Özbekistan’da katılmıştır.

2013 yılından beri faaliyet gösteren enerji Kulübü içinde yer alan ülkeler dünyada elektrik üretimi yüzde 36’sını, Petrol üretiminin ise yüzde 20.8 ini karşılamakta.

Örgütte diyalog partneri ünvanı ile dün yapılan toplantıda masaya oturan Türkiye yeni bir öneri getirdi. Türkiye’nin “ sadece üye ülkeler statüdeki ülkelerin dönem başkanlığını üstlenebilmesi”  istemi kabul edildi.

 Düzenlenen toplantıların yapılacağı ülke Rus alfabesine göre sıralı şekilde yapılıyordu. Türkiye’nin bu önerisiyle Enerji Kulübü 2017 dönem başkanlığına Türkiye’nin getirilmesine karar verildi.

İşbirliği örgütünde yer alan devlet ve hükümet başkanlarının kabul ettiği, Çok Uluslu Ticaret ve Ekonomik İşbirliği programındaki kararlarının uygulanmasında, Enerji Kulübü’nün önemli bir rolü olduğu belirtildi.

ŞİÖ Enerji Kulübü, üye ülkeler arasında, enerji güvenliğini sağlamayı, diyaloğu geliştirmeyi ve enerji teknolojilerinin belirlenerek, güncellenmesi ile enerji alanında her türlü işbirliği imkanı oluşturulmasını sağlamak amacıyla toplanıyor. İşbirliği örgütüne üye olan ülkeler, özellikle enerji konularında birbirlerine yardımcı olmayı amaçlıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.