Ana SayfaEkonomiDünya Bankası’ndan Türkiye Açıklaması

Dünya Bankası’ndan Türkiye Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Bankası işbirliği ile İZKA tarafından bu yıl 3. Düzenlenen İzmir Yabancı Sermayeli Firmalar Buluşması, Hilton Otel’de gerçekleşti. İzmir’in önde gelen yabancı sermayeli firmalarının üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen buluşmada, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt önemli açıklamalarda bulundu.

Yoksul Sayısı Düştü

Türkiye ve Yabancı Sermaye konu başlıklı bir konuşma yapan Zutt, son 4 – 5 yıldır Türkiye’ni büyümesinin durduğunu dile getirdi. Büyüme oranının 4 yıl önceyle aynı olmasına rağmen yoksul sayısının düşmesine dikkat çeken Zutt, yoksul sayısının Doğu Avrupa’da daha yüksek olduğunu belirtti.

Son yıllarda Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilere dikkat çeken Zutt konuşmasında, son yıllarda Türkiye’ye 3 milyon Suriyeli mültecinin girdiğini ve bunların da  ekonomiye entegre edildiğinin altını çizdi.

Türkiye Kadın İstihdamında Zayıf

Konuşması esnasında Türkiye’deki işsizlik konusunda değinen Johannes Zutt, işsizlik oranının şu an istenen rakamlarda olduğunu dile getirdi. Türkiye’de çoğu kişinin ekonomiye katkıda bulunduğunu ifade eden Zutt, ayrıca dünya genelinde verimlilikte bir düşüş yaşandığının da altını çizdi. Son 15 yılda Avrupa’da başarılı çok sayıda Türk şirketinin olduğuna da dikkat çekti.

2001 yılında gerçekleşen tarımdan sanayiye geçişin Türk ekonomisine önemli katkıda bulunduğunu ifade eden JohannesZutt, bu geçişin şu an içi %80’inin tamamlandığını ifade etti. İş dünyasında kadınların yer alması konusunda Türkiye’nin Avrupa’nın gerisinde kaldığını ifade eden Zutt, bu eksikliğin kapandığında Türkiye ekonomisinin daha da büyüyeceğini dile getirdi. Şirketlerdeki iş gücünün azalması ile birlikte, iyi yetişmiş düşünsel kalifiye eleman ihtiyacına da dikkat çekti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.