Ana SayfaEkonomiOrdu’da Turizm Fındığın Yerine Oynuyor!

Ordu’da Turizm Fındığın Yerine Oynuyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ordu son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle Ordu- Giresun Havalimanı ( OR-Gİ ) ile kamuoyunun dikkatini çeken il, fındığın anavatanı konumunda. Bununla birlikte son yıllarda yapılan yatırımlar neticesinde Ordu artık turizm kenti olarak da anılmaya başlandı.

Merkezi yönetim tarafından Ordu’ya yapılan yatırımlar meyvesini vermeye başladı. OR-Gİ Havalimanı’nın yapımına başlanmasından itibaren cazibe merkezi olmaya başlayan kent, havalimanının hizmete açılması ile birlikte turist sayısını da katlamayı başardı. Uzun yıllar boyunca bitirilemeyen Karadeniz sahil yolunun tamamlanması da şehrin turizm potansiyelini harekete geçiren etmenlerden biri.

1 Milyon Turist Projesi!

Ordu kentinin yöneticileri de şehri tanıtmak ve turist çekmek için üstün gayret sarf ediyorlar. Özellikle son dönemlerde yapılan kampanyalar sonrasında şehrin gelir kaynaklarında “turizm” hatrı sayılır bir noktaya ulaştı.

Şehrin Valisi İrfan Balkanlıoğlu; 2016 yılında başlatılan “1 milyon turist” kampanyasının meyvelerini vermeye başladığını ifade etti. Söz konusu kampanya sayesinde kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 200 binden 500 bine çıktığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu; fındık ile birlikte turizmin de kentin önemli gelir kaynaklarından biri olmaya başladığını vurguladı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kenti bir yılda 1 milyon turistin ziyaret etmesi amacı ile başlattıkları kampanyanın etkilerinin görülmeye başlandığını belirtti. 200 bin turistten 500 bin turist sayısına geçmenin; yüzde 150 düzeyinde artış sağlamak demek olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu; gelinen seviyenin de yeterli görülmediğini söyledi. Ordu’nun, Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden biri olduğunu özellikle vurgulayan Vali Balkanlıoğlu; turistler için güvenlik ve doğal güzelliğin ön planda olduğunu ve bu iki unsurunda Ordu da bulunduğunu ifade etti. Yakın gelecekte hedeflenen 1 milyon rakamına ulaşılacağına inandığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu; turizmin, fındığın yerine oynadığını ve bundan mutluluk duyduklarının altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.