Ana SayfaEkonomiArap Odalar Birliği TOBB İle Birlikte Türk- Arap Ticaret Odasını Kurdu

Arap Odalar Birliği TOBB İle Birlikte Türk- Arap Ticaret Odasını Kurdu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Arap Odalar Birliğiyle Türk-Arap Ticaret Odasını kuran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ikili ilişkileri özellikle ticari ilişkileri geliştirmek için çok büyük bir adım attı. İmza töreninde açıklamalar yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bu ortaklığın katılım gösteren bütün ülkeler için hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Son yıllarda Araplarla olan ticaretin geliştiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Arapların yaptığı projeleri yakından takip ettiğini ve bu projeleri hayranlıkla izlediğini söyledi. Araplarla olan ticaretimiz 2000’lerden bu yana yaklaşık 8 kat arttı. Bunun rakamsal değeriyse 47 milyar dolar.

Bu çok büyük bir rakam umarım her yıl sağlıklı bir şekilde giderek katlanır. Özellikle turizmdeki artışın önemini vurgulayan başkan, Türkiye’ye gelen turist sayısında inanılmaz bir artış yaşanıyor. Şu anda bu rakam 3 milyona dayanmış durumda.

Değerli Arap topraklarında Türk İş Adamlarının da yatırımlar yaptığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu yatırımların da yıldan yıla ciddi şekilde arttığını sözlerine ekledi. Arap yatırımcıların da Türkiye yatırımı 10 milyar doları geçti. Türk İş Adamlarının Arap topraklarında Arap yatırımcılarla ortaklaşa yaptıkları yatırıma devam edeceklerini ve bu konuda oldukça istekli olduklarını söyledi. Biz de bu ortaklığı resmi olarak taçlandırmak için Türk-Arap Ticaret Odası’nı kurduk dedi.

Arap dünyasının yaklaşık 400 milyon nüfusa sahip olduğunu vurgulayan başkan, ekonomilerininse yaklaşık 3 trilyon dolar olduğunu ve bunun yüzde 95’lik kısmını dış ticaretin oluşturduğunu söyledi. Türkiye’nin ise 80 milyonluk nüfusuyla ve 350 milyar dolarlık dış ticaret hacminin olduğunu ve Avrupa’nın en büyük 10 ekonomisinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.