Ana SayfaSigortaİşveren BES’lemek Zorunda!

İşveren BES’lemek Zorunda!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal Sigorta Kurumu’na bir destek olarak kabul edilen, kişilerin emeklilik dönemlerinde refah düzeylerini düşürmeden yaşamalarına yardımcı bir sistem olarak görülen Bireysel Emeklilik Sistemi büyük önem taşıyor. Kişilerin, özel Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılmalarına teşvik edecek adımlar atılmaya başlanıyor.

Son yıllarda birçok işçi tarafından tercih edilen Bireysel Emeklilik Sistemi, devlet tarafından desteklenerek, ciddi bir ödeme katkı payı ayrılıyor. Bireyse Emeklilik Sistemi ile kişilerin, emeklilik dönemlerinde de maddi sıkıntı çekmelerini engellemek, refah seviyesini düşürmemek hedefleniyor.

Resmi Gazete’de yeni bir Bireysel Emeklilik Sistemi’ne yönelik Başbakanlık Bildirgesi yayımlandı. Başbakanlık tarafından Resmi Gazete yayınlanan bildirgeye göre, işveren işçisini artık BES’lemek zorunda olacak.

Resmi Gazetede Yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan Başbakan Binali Yıldırım’ım imzasını taşıyan, bir bildirge yayımlandı. Yayınlanan bildirge içerisinde Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 1 Ocak 2017 tarihinde hayata geçirileceği açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın imzaladığı bildirge içeriğinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin Bireysel Emeklilik Tasarrufu ile Yatırım Sistemi Kanunu’nun Ek 2. Maddesi gereğince belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi, katkı paylarının doğru hesaplanması tahsil edilmesini sağlayacak kurum içi tedbirlerin alınması talimatı verildi.

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren hayata geçirilecek Bireysel Emeklilik Sistemi, bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverenlerle ilgili kanun gereği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından idari para cezası uygulanacağı da bildirgede belirtildi. Ayrıca Resmi Gazete’de yayınlanan bildirge içeriğinde, iş veren kişinin sözü edilen katkı payını zamanında aktarmaması, yerine getirmekte geciktirmesi gibi durumlarda oluşan parasal kayıptan da sorumlu tutulacağı açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.