Ana SayfaEkonomiİzmir’de Su Fiyatlarına Büyük Zam!

İzmir’de Su Fiyatlarına Büyük Zam!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi su fiyatlarına bir zam daha yaptı. Son 3 senedir yapılan zamlarda yüzde 20’yi aşan oranlarda artırılan su fiyatına şimdi de yüzde 10 daha zam yapıldı. Zam 1 Ocak 2017’den itibaren geçerli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı belediye meclisi Kasım ayı toplantısında, 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere suyun metreküp fiyatının yüzde 10 daha artırılması kararlaştırıldı.

Ak Partili Üyeler Red Oyu Verdi!

Su zamları ile ilgili yapılan oylamada 1 Ocak’tan itibaren suya yüzde 10 zam yapılması kararlaştırıldı. 20 metreküpe kadar olan su kullanımının birim fiyatı 3,60 Türk Lirası’ndan 3,96 liraya, 20 metreküpten fazla su kullanımının metreküp birim fiyatı ise 8,44 liradan 9,28 liraya yükseltildi. konut dışı kademesiz tarife ise 9,11 liraya çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında; su fiyatlarına ve İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2017 bütçesine ilişkin yapılan oylamada AK Parti grubu red oyu kullandı. CHP’li üyelerin oyları ile kabul edilen İZSU 2017 bütçesi 1 milyar 780 milyon 127 Türk Lirası olarak belirlendi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan su zammını eleştirerek; her sene övünerek sunulan projelerin bu sene olmadığını ama yine de suya zam yapıldığını söyledi. Bilal Doğan; son yapılan yüzde 10 zamda hesaba katıldığında yerel seçimlerin ardından su faturalarına yapılan toplam zam oranının yüzde 40’a yaklaştığını ifade etti. 2012 yılında 2,28 kuruşa satılan suyun metreküp fiyatının neredeyse 4 liraya kadar yükseldiğini belirten Doğan; 3 yılda suya neredeyse yarı yarıya zam yapan başka bir belediyeye denk gelmediklerini vurguladı. İzmirli’nin CHP’ye verdiği oyların kendisine zam olarak geri döndüğünü ifade eden Doğan, zam yapmak yerine kaçakları önlemek gerektiğini söyledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.