Ana SayfaEkonomiAsgari Ücret Zammı Haftaya Belli Olacak!

Asgari Ücret Zammı Haftaya Belli Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her yıl Aralık ayı itibari ile başlayan asgari ücret görüşmeleri, geçtiğimiz yıl hükümet tarafından vaat edilen net bin 300 Türk Lirası maaşın uygulanması nedeniyle gerçekleşmemişti. Bu yıl ise görüşmeler 6 Aralık’ta başlayacak ve ilk tur görüşmelerinde anlaşılması halinde 2017 yılında uygulanacak olan asgari ücret 6 Aralık’ta belli olacak.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden müteşekkil “Asgari Ücret Tespit Komisyonu” her yıl sonunda, gelecek yılın asgari ücretini tespit etmek üzere toplanıyor. Genellikle çetin geçen pazarlıklardan ne işçi ne de işveren mutlu olarak ayrılıyor.

İşçilerin Talebi Net 1.600 Lira!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşecek görüşmelerde işçi tarafını Türk- İş, işveren tarafını da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Türk- İş’in asgari ücret pazarlıklarındaki talebinin bin 600 Türk Lirası olacağı kamuoyuna yansıdı. Türk- İş’in bu meblağı istemesindeki dayanak noktası ise Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) geçen yıl için belirlediği ağır işlerde çalışan bir işçinin aylık geçim maliyeti. TÜİK bahse konu maliyeti bin 600 Türk Lirası olarak ilan etmişti.

Hali hazırda asgari ücret, bekar bir işçi için brüt bin 647 Türk Lirası olarak uygulanıyor. Vergiler ve kesintiler brüt asgari ücretten kesildikten sonra ise net asgari ücret bin 300 lira 99 kuruş olarak ortaya çıkıyor. Kapıcılar ise normal işçilerden daha fazla asgari ücret alabiliyor. Maaşlarından gelir ve damga vergileri kesilmeyen kapıcılar, net bin 399 lira 95 kuruş maaş alıyorlar.

Güncel olarak asgari ücretlinin eline her ay net 1.300 Türk Lirası geçse de, asgari ücretli bir çalışanın işverene toplam maliyeti bin 935 lira 23 kuruş seviyesinde. İşveren, brüt asgari ücretin üzerine 255 lira 29 kuruş sosyal güvenlik primi ve 32 lira 94 kuruş da işveren işsizlik sigorta fonunu her ay ödemek durumunda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.