Ana SayfaEkonomiÜlkemize Gelen Turist Sayısı Düşüyor!

Ülkemize Gelen Turist Sayısı Düşüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz ekim ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2 milyon 450 bin kişi olarak gerçekleşti. Bu yılın Ocak – Ekim dönemini kapsayan 10 aylık döneminde ise Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 22 milyon 700 bin kişi olarak açıklandı. Söz konusu rakamlarda geçen yıla göre büyük düşüş var.

Suriye’de yıllardır yaşanan iç savaş, Irak ve Suriye’yi tehdit eden IŞİD, ülkemizin on yıllardır mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü PKK terör örgütünün varlığı, ülkemiz turizm sektörünün gelişmesine engel oluyor. Bunların üzerine 15 Temmuz’da yaşadığımız kanlı darbe girişimi de eklenince ülkemize gelen yabancı turist sayısı iyiden iyiye düştü. Turistlerin yabancı ülkelere giderken ilk sırada değerlendirdikleri “güvenlik” kriteri, bahse konu gelişmeler nedeniyle ülkemiz için sıkıntı oluşturdu.

2015 yılının ilk 10 ayında ülkemize gelen turist sayısı 30 milyon kişiyi aşmıştı; bu senenin aynı döneminde yüzde 30’dan fazla düşüş gösteren turist sayısı 22 milyon 700 bin rakamına kadar geriledi. Yine geçtiğimiz yılın ekim ayında 3 milyondan fazla yabancı turist ülkemizi ziyaret ederken; bu sene ekim ayında bu rakam da yüzde 25’in üzerinde geriledi ve ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 2 milyon 450 bin kişi ile sınırlı kaldı.

Rus Turistler Gelmeye Başladı!

Geçtiğimiz yıl Rusya ile aramızda yaşanan uçak krizinin ardından ülkemize gelen Rus turistlerde büyük oranda azalma yaşanmıştı. Bir anda neredeyse sıfırlanan Rus turistler, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmeye başlamasının ardından ülkemize gelmeye başladılar.

Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısında ise durum iç açıcı değil. Almanya’dan gelen turist sayısı Ekim ayında yüzde 33, İngiltere’den gelen turist sayısı aynı ayda yüzde 35, Fransa’dan gelen turist sayısı ise yüzde 43 oranında azalma gösterdi. Uzakdoğu’dan geçtiğimiz yıllarda ülkemize adeta akın eden Japon turistlerde de kayıp büyük; yüzde 59!

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.