Ana SayfaEkonomiAVM Kiraları Gündemden Düşmeden Yeni Haber: 2 Yılda 40 Yeni AVM Açılacak!

AVM Kiraları Gündemden Düşmeden Yeni Haber: 2 Yılda 40 Yeni AVM Açılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Alış veriş merkezleri (AVM) bir süredir gündemi meşgul ediyor. AVM’lerin döviz ile kira alması ve bu durumdan sıkıntılı olan firma yönetimleri arasındaki tartışmaya hükümette dahil oldu. Kira meselesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil oldu. Ayrıca AVM’ler meclis gündemine de geldi.

CHP milletvekili Tahsin Tarhan’ın AVM’ler ile ilgili yönelttiği soru önergesine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yazılı açıklama yaparak cevap verdi. Bakan Tüfenkci’nin açıklamasına göre ülkemizde 2018 yılı sonuna kadar 40 yeni AVM açılacağı ön görülüyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci soru önergesine yönelik yaptığı yazılı açıklamada; ülkemizde şu anda 370 AVM’nin bulunduğunu kaydetti. Bakan Tüfenkci, Türkiye’de 2018 yılı sonu itibari ile 40 yeni AVM’nin açılacağını ifade etti. Yeni açılacak AVM’ler ile birlikte ülke genelinde faaliyet gösteren AVM sayısı 400’ü aşacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci soru önergesine verdiği yazılı cevapta; bu yıl sonu itibari ile AVM’lerin toplam cirosunun 110 milyar Türk Lirası seviyesinde olmasını beklediklerinin altını çizdi. Geçtiğimiz yıl sonu itibari ile Türkiye’deki AVM’lerin toplam cirosu 95 milyar Türk Lirası seviyesindeydi. Yani AVM’lerin toplam cirosu 1 yıllık zaman diliminde yüzde 17 düzeyinde artış gösterdi.

Kiralarda Döviz Kuru Sabitlensin!

AVM’ler cirolarını artırmaya devam ederken, AVM’lerin kiracıları konumundaki büyük firmalar artan döviz kurundan şikayetçi. Döviz ile kira veren firmalar bunun Türk Lirası’na çevrilmesini yahut döviz kurunun belli bir noktada sabitlenmesini istiyor.

Bu konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “AVM’lerde vs hep döviz yoluyla kiralamayı seçiyorlar. Bunlarla ilgili gerekirse geçici bir düzenleme yapılır. Yerli para birimiyle bu süreç atlatılmalıdır.” diyerek AVM yönetimlerine dövizle kiralamadan vazgeçmeleri için çağrıda bulundu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.