Ana SayfaEkonomi101 Bin Milyonerimiz Var!

101 Bin Milyonerimiz Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre geçtiğimiz ekim ayı itibari ile banka hesaplarında 1 milyon Türk Lirası’nı aşkın parası bulunan 100 bin 974 Türk vatandaşı var.

Banka hesaplarında 1 milyon Türk Lirası’nı aşkın parası bulunan yaklaşık 101 bin kişinin toplam mevduat meblağı 656 milyar 328 milyon Türk Lirası seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde halkımızın bankalardaki toplam mevduatının 1 trilyon 271 milyar Türk Lirası olduğu düşünüldüğünde; bankalardaki toplam mevduatın yarısından fazlasının söz konusu 101 bin kişiye ati olduğu görülüyor.

10 Ayda 8 Bin Yeni Milyoner!

Yine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 2015 yılı sonu itibarı ile hesabında 1 milyon Türk Lirası ve üzeri mevduatı bulunan vatandaşlarımızın sayısı 93 bin 8 kişiydi. Ekim ayı itibari ile hesabında 1 milyon Türk Lirası ve üzerinde meblağ bulunan vatandaşların sayısının 101 bine çıkması 8 bin yeni milyonerimizin olduğu anlamına geliyor.

93 bin milyonerin geçtiğimiz yıl sonu itibari ile hesaplarında takribi 592 milyar Türk Lirası para bulunuyordu. Bu yılın ilk 10 ayında yeni milyonerler ile birlikte, milyonerlerin hesabında bulunan mevduat meblağı da artış gösterdi. 2016’nın ilk 10 ayında milyonerler servetlerine yaklaşık 65 milyar Türk Lirası daha kattı.

Bu yılın ilk 10 ayında vatandaşlarımızın bankalara açtırdığı hesap sayısında da adeta patlama yaşandı. Ülkemizde geçtiğimiz yıl sonu itibari ile 64 milyon 657 bin 257 banka hesabı bulunuyordu. 2016 yılının ilk 10 ayında meydana gelen 8 milyon 495 bin 885’lik artışla toplam hesap sayısı ekim ayı sonu itibarı ile 73 milyon 153 bin 142’yi buldu.

Vatandaşların bankalara gösterdiği rağbet, bankacılık sektöründe yaşanan gelişimin lokomotifi konumunda. Kredi hacmi her geçen gün büyüyen bankaların son dönemde mevduat toplamak için de yoğun rekabet içine girdiği görülüyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.