Ana SayfaEkonomiPiyasalar Kapandı Döviz Sert Yükseldi Borsa’da Kayıp Büyük!

Piyasalar Kapandı Döviz Sert Yükseldi Borsa’da Kayıp Büyük!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerikan Doları ve Euro’nun tarihi zirvelerini yenilediği bugün, Borsa İstanbul ise yüzde 2 kayıpla günü kapadı. Altının onsunda global çapta kayıplar devam ederken, dolar kuru nedeniyle yurtiçinde altının gram fiyatında düşüş yaşanmadı.

Borsa İstanbul gün içerisinde 74.094 – 72.336 puan aralığında gidip geldikten sonra günü alt limit yakınlarında kapattı. BİST 100 endeksi günü yüzde 2 düşüşle 72.519 puandan tamamladı. Borsa İstanbul’un bugünkü kaybı puan bazında 1450’yi buldu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçiminden bu yana değerlenmeye devam eden Amerikan Doları ve Euro ise yükselişini bir üst seviyeye taşıdı. Amerikan doları gün içerisinde 3,51 seviyesini zorladıktan sonra bir miktar geri çekildi. Dolar günü 3,5020 düzeyinden kapattı.

Euro da Amerikan Doları’nı aşan oranda değerlendi. Bugün yüzde 2,12 düzeyinde değer kazanan Euro 3,7182’ye kadar tırmandı.  Amerikan Doları ve Euro’nun değerlenmesi hem BIST’i hem de altını baskı altına aldı.

Altının Onsu Düştü, Gramı Pahalandı!

Altının onsu uluslararası piyasada ABD Başkanlık seçimlerinden beri aşırı değerli, dolar ile sürekli azalıyor. Altının ons fiyatı 1300 dolar seviyesinden 1170 dolar seviyesine kadar geriledi. Bugün de altının onsu yüzde 0,5 oranında değer kaybetti. Altın ons bazında günü 1167 dolardan kapattı.

Global çapta değeri azalan altının yurtiçinde ise fiyatı artış gösterdi. Doların aşırı değerlenmesi nedeniyle Türkiye’deki altın fiyatları bir türlü gerilemiyor. Altın onsunun dolar üzerinden işlem görmesi, altının Türk Lirası bazında gram fiyatının düşmesi bir yana yükselmesine neden oluyor.

Bugünü yüzde 0,43 değerlenerek kapatan altının gramı 131,33 Türk Lirası’na çıktı. Altının da dolar kuru nedeniyle iç piyasada yükselmesinin akabinde bugünün tek değer kaybeden yatırım aracı Borsa İstanbul olarak kayıtlara geçtiği görülüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.