Ana SayfaEkonomiDoların Aşırı Değerlenmesi Nedeniyle EKK Bir Kez Daha Toplanacak!

Doların Aşırı Değerlenmesi Nedeniyle EKK Bir Kez Daha Toplanacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haftalardır yükselişini kesmeyen başta Amerikan Doları olmak üzere yabancı para birimleri, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) bir kez daha toplanmasına ön açtı. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 18 Kasım’da toplanan EKK’nın bugün (2 Aralık) saat 17:00’de Çankaya Köşkü’nde bir kez daha toplanacağı açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimini Donald Trump’ın kazanmasının ardından hızla yükselişe geçen ve o günden sonra yönünü aşağıya çevirmeyen dolar dün itibari ile 3,50 barajını da aştı. Dolarla birlikte Euro da aşırı değerlendi ve 3,70’in üzerine tırmandı. Dövizin aşırı değerlenmesinin oluşturduğu baskı ile Borsa İstanbul (BIST) ise dün bin 450 puanlık düşüş yaşadı.

Tüm bu gelişmeler piyasalarda huzursuzluğa ve endişeli bir bekleyişe neden olurken hükümet bir kez daha harekete geçti. Bugün yapılacak toplantıya ekonomi ile ilgili bütün bakanların ve bürokratların katılması bekleniyor. Saat 17’de gerçekleştirilecek toplantıda; döviz kurları ve ekonomideki son gelişmelerin değerlendirileceği ve alınabilecek önlemlerin masaya yatırılacağı ifade ediliyor.

Dolar Bir Adım Geri Çekildi!

Dünü yeni bir rekorla kapatan Amerikan Doları 3,5050 seviyesine kadar tırmanmıştı. Bu sabah gelen haberle Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda toplanacağının duyulması üzerine dolar bir miktar geri çekildi. Saat 10.18 itibari ile Amerikan Doları yüzde 0,5 seviyesinde kayıpla 3,4860 seviyesine indi. Euro’daki kayıp daha sınırlı olurken; yüzde 0,35 düzeyinde azalan Euro hali hazırda 3,7250 noktasından işlem görmekte.

EKK toplantısından çıkacak sonuca göre dövizin yönünün belirleneceği düşünülürken, orta ve uzun vadede dövizin geri çekilmesi ön görülmüyor. Özellikle 13 -14 Aralık’ta yapılacak Fed toplantısından faiz artırım kararı çıkmasını bekleyen uzmanlara göre bahse konu karar çıkması durumunda dolar kurunun çok daha yukarılara çıkabileceği ifade ediliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.