Ana SayfaBankacılıkKredi Kullanmanın En Önemli Basamağı Olan Kredi Notu Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Kredi Kullanmanın En Önemli Basamağı Olan Kredi Notu Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Kredi Kullanmanın En Önemli Basamağı Olan Kredi Notu Hakkında Bilmeniz Gerekenler! Kredi Notu Nasıl Öğrenilir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Notu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bankalar günümüzde ki finansal riskleri azaltmak amacıyla çeşitli yöntemler geliştirmiştir. Kredi notu, risk raporu ve çeşitli istihbaratlar ile kredi kullanmak isteyen müşterilerini inceleyerek kredilendirme işlemini bu istihbaratlar sonucu vermektedir. Kredi notu bu kıstasların başında yer almaktadır.

Kredi notuna öz olarak finansal kuruluşlar ile kişilerin arasında gerçekleşen geçmiş finansal ilişkilerin özgün metotlarla puanlandırılmasıdır. Aracı kuruluşlar aracılığıyla elde edilen kredi notu kredi kartı borçları, kredi borçları ve ödenmeyen borçlarınız etkilemektedir. Dolayısıyla bankalar kredi notu ile kişilerin borç ödeme alışkanlıklarını görerek potansiyel riskleri öğrenirler.

Çeşitli ülkelerin kredi notu belirleyen ve bankalar ile paylaşan çeşitli aracı kurumları vardır. Ülkemizde kredi notu belirleme görevini KKB çatısı altında kurulan Findeks üstlenmektedir. Findeks Türkiye’de kredi notu belirleyen tek yetkili kuruluştur. Çünkü ülke şartlarına göre en iyi veri tabanına sahip olan tek kuruluştur.

Findeks’in kredi notu sayısal bir cetveldir. Şöyle ki Findeks kredi notu 1-699 arasında olanları çok riskli görürken kredi notu 700-1099 olanları orta riskli görmektedir. Gene Findeks’e göre kredi notu 1500-1699 arasında olanlar iyi bir kredi notuna sahipken kredi notu 1700-1900 arasında olanlar ise çok iyi bir kredi notuna sahiptir.

Kredi notunu kredi ve kredi kartı ödemeleri %30 etkilerken, mevcut borç durumu %25 etkilemektedir. Bunun yanında kredi kullanım yoğunluğu kredi notunu %15 oranında etkilemektedir.

Sonuç olarak Findeks tarafından belirlenen kredi notu bankalar ve kredi kullanmak isteyenler için önem arz etmektedir. Kredi kullanmak isteyenler kredi notunu yüksek tutarak hem kolay kredi çekebilme imkanına kavuşurken hem de risksiz bir müşteri oldukları için daha uygun krediler kullanma şansına da sahip olmaktadır. Kredi notunun yükseltmenin en önemli yolu ise borçsuz bir birey olmaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.