Ana SayfaEkonomiBenzin 5 Lirayı Geçti: 3 Gün Önceden Haber Verdiğimiz Benzin Zammı Geldi!

Benzin 5 Lirayı Geçti: 3 Gün Önceden Haber Verdiğimiz Benzin Zammı Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 16 kuruş zam yapıldı. 3 gün önce http://www.bankaciyim.net/haber/6511/benzine-ve-motorine-yeni-zam-kapida.html haberimizde gelmesinin an meselesi olduğunu belirttiğimiz zam bu gece geldi. Yeni zam sonrasında benzinin litre fiyatı 5 lirayı geçti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimlerinin yapıldığı ekim ayı başından beri piyasalar bir türlü toparlanamıyor. Seçimlerden Donald Trump’ın başkan olarak çıkmasının ardından Amerikan Doları hızla yükseliş trendine girdi. 3 lira seviyelerinden 3,55 lira seviyesine kadar tırmanan Amerikan Doları bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini derinden sarstı. Zira Türkiye bir çok konuda ithalata bağımlı durumda ve ithalat da dünyada rezerv para birimi olarak kullanılan dolar üzerinden yapılıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde toplanan Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği OPEC, “petrol üretiminin kısıtlanması” kararı almıştı. Global ekonomik krizin patlak verdiği 2008 yılından beri böyle bir karar alamayan birlik üyesi ülkelerin aldığı bu karar sonrasında petrolün varil fiyatı 10 dolar arttı. Hem dövizdeki aşırı değerlenme hem de petrol üretiminin kısıtlanması kararı ülkemizdeki akaryakıta zam olarak yansıdı.

2 Ayda 3. Zam!

Bu zamla birlikte akaryakıta son iki ayda 3. kez zam yapan akaryakıt dağıtım şirketleri, en son 22 Kasım Salı günü benzinin litre fiyatına 16 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 11 kuruş zam yapmıştı.

Ankara’da ortalama 4,97 liradan satılan benzinin litre fiyatı yeni zam sonrasında 5,12 liraya yükseldi. İstanbul’da 4,92 liradan satılan benzin, 15 kuruşluk zammın ardında 5,07 liraya çıktı. İzmir’de ise benzinin litre fiyatı ortalama 4,94 liradan 5,09 liraya çıktı.

Motorinin litre fiyatı başkent Ankara’da 4,32 liradan 4,48 liraya çıkarken; İstanbul’da 4,27 liradan 4,43 liraya, İzmir’de ise 4,30 liradan 4,46 liraya yükseldi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.