Ana SayfaEkonomiAvrupa’dan Yunanistan’ı Kurtarma Hamlesi!

Avrupa’dan Yunanistan’ı Kurtarma Hamlesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel çapta patlak veren 2008 krizi dünya üzerinde bir çok ülkeyi derinden etkiledi. Özellikle gelişmekte olan ülke ekonomileri aradan geçen 8 yıla rağmen yaralarını tam olarak sarabilmiş değil. Global krizden en çok etkilenen ülkelerden biri konumunda olan Yunanistan, uzun yıllardır ekonomik krizle mücadele etmeye çalışıyor.

2008 krizi sonrasında borç stoku tavan yapan ve borçlarını ödemekte güçlük çeken Yunanistan, Avrupa Birliği ülkelerinden beklediği desteği görememişti. Avrupa Birliği’nin en güçlü ülkelerinden olan Almanya başta olmak üzere, birlik ülkeleri yaptıkları desteklerin de harcanması gerektiği yerleri Yunan hükümetine dikte etmeye çalışmışlardı. Aradan geçen zaman diliminde oluşan şartlar Avrupa Birliği ülkelerinin Yunanistan’a daha yoğun yardım etmesi gerekliliğini doğurdu. Bu konuda açıklama yapan Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’ın borcunu sürdürülebilir hale getirmek için borç hafifletmesi önlemlerinin onaylandığını açıkladı.

Borç Vadeleri Uzayacak!

Yunanistan’ın borcunu sürdürülebilir hale getirmek için kısa vadeli önlemlerinin gelecek yıl uygulanacağını ifade eden Dijsselbloem; “Yunanistan’ın borç geri ödemesi profilinin yumuşatmak gerekiyor. Bu borçlar yayılarak yumuşak bir profili olacak. Önlemler faiz oranı riskini düşürmeyle ilgili. Yunanistan’da dalgalı faiz oranlı tahviller, sabit faiz oranlı ve uzun vadeli tahvillerle değiştirilecek. Ayrıca faiz oranı takası düzenlemesi yapılacak. Yunanistan kredilerinin ortalama vadesi 28 yıl kadar. Bu önlemler sayesinde 2030 – 2040 yıllarına kadar 32,5 yıla uzayabilir.” dedi.

Yunanistan’ın borçlarının vadelerini uzatmak için çalışma içerisine giren Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Maliye Bakanları, Yunanistan’ında toplamda 90 milyar Euro’luk kurtarma programı çerçevesinde, “istihdam piyasası reformları” yapmasını istiyor. Yunan Hükümeti daha önce bu ve benzeri teklifleri kabul etmemiş, bu isteklerin Yunanistan’ın kurtarılması anlamına gelmediği ve Yunan Halkı’nın köleleştirilmeye çalışıldığını savunmuştu. Sosyalist Başbakan Çipras’a göre Avrupa’lı ülkeler Yunan Halkı’nın geleceğinden çok kendi geleceklerini düşünüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.