Ana SayfaEkonomiPiyasalar Dolar İçin Yarınki Toplantıyı Bekliyor

Piyasalar Dolar İçin Yarınki Toplantıyı Bekliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dolar, TL karşısındaki dün başlayan düşüşünü bugün de sürdürürken, sabah saatlerinde piyasalarda 3.45 TL seviyesinde işlem görmeye başladı. Şimdi ise piyasalar doların durumu için yarın açıklanacak olan EKK kararlarını gözlüyor.

 

TL dünden itibaren dolar karşısında yükselişe geçti. Dün akşam saatlerinde 3.4635/3.4645 seviyesinde kapanışı yapan dolar bugün sabah saatlerinde 3.4500/3.4524 seviyesinde işlem görerek güne başladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve gerçekleştirdiği toplantıdan çıkan kararlar yarın kamuoyuna açıklanacak. diğer hükümet yetkilileri tarafından başlatılan “Dolar’ı bozdurup TL’ye çevirme” kampanyasının etkilerinin ne olacağı piyasalar merakla bekleniyor. Bununla birlikte EKK’nın Cuma günü alınan kararların reel sektör, istihdam, bankacılık, finans ve dış finansman ile alakalı olduğunu açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, kararların kısa ve orta vadeli düzenlemeler içerdiğini ve kısa süre içinde uygulanacağını belirtti.  

 

Yurtdışı piyasalarda oluşan etkilerle birlikte son zamanlarda olan yurtiçindeki faiz karşıtı tutumlar, başkanlık sistemiyle ilgili gelişmeler, güvenlik riskleri gibi faktörler sebebiyle TL dolar karşısında düşüşe geçerek Cuma günü 3.60 seviyesinde tarihi rekorunu kırmıştı. Bunun üzerine hükümet yetkilileri TL’nin bu sert düşüşünü önlemek üzere bazı tedbirler almaya başladı.

 

Avrupa Merkez Bankası’nın önümüzdeki Perşembe açıklayacağı para politikası kararına göre ekonomiye destek olmak adına çok sayıda tahvil alımı yapması nedeniyle piyasada meydana gelen tahvil azlığını giderecek tedbirler alınması ve 2017 Mart ayı için kararlaştırılmış olan tahvil alım programının bitiş zamanının ertelenmesi bekleniyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya dün bir basın toplantısı yaparak 2017 Yılı Para ve Kur Politikası’nı açıklayarak TL’nin düşüşünü önlemek için alınan önlemlerle yüksek frekanslı tepkiler vermek yerine temkinli davrandıklarını dile getirdi.

 

Buna ek olarak Çetinkaya döviz kurunun 2017 yılında enflasyona yapacağı etkinin iç talep ve iktisadi taleplerin gidişatına bağlı olacağını söyleyerek, bu konuda görülen ılımlı seyirin yılın ilk çeyreğinde beklenen enflasyon yükselişini dizginleyebileceğini ve yıl boyu dengeli bir trend gösterebileceğini belirtti.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.