Ana SayfaGündemBankaların Personel Sayıları: En Çok Personel Hangi Bankada Çalışıyor?

Bankaların Personel Sayıları: En Çok Personel Hangi Bankada Çalışıyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar; gerek aktif büyüklükleri, gerek şube sayıları ve gerekse kredi hacimleri ile her geçen yıl giderek büyümektedir. Bu durum karşısında sürekli personel ihtiyacı hisseden bankaların personel sayıları artış göstermektedir.

Ziraat ve İş Bankası Başı Çekiyor!

Ziraat Bankası, ülkemizde en çok şubeye sahip banka olduğu gibi, aynı zamanda en fazla personel sayısına sahip banka konumunda. Ziraat Bankası, bünyesinde 25.156 kişi istihdam ediyor. Şube sayılarında açık ara lider konumda olan banka, çalışan sayısında ise az bir farkla liderlik koltuğunda oturuyor. En çok personel çalışan 2. banka konumunda olan İş Bankası’nda çalışan sayısı 24.851.

Garanti Bankası’nın 19.904, Yapı Kredi Bankası’nın 18.545, Halk Bankası’nın 16.843, VakıfBank’ın 15.510, Akbank’ın 13.744 çalışanı bulunmaktadır. Denizbank’ın 12.743, QNB Grup tarafından satın alınan QNB Finansbank’ın 12.398, Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) 9.894, ING Bank’ın 5.317, Şekerbank’ın 3.546, HSBC Bank’ın 3.968, Anadolu Bank’ın 1.769 çalışanı vardır.

Odeabank ve Fibabanka Personel Sayısını Artırıyor!

Şubeleşme sürecine devam eden bankalardan; Fibabanka’nın 1.496, Alternatif Bank’ın (ABank) 917, Burgan Bank’ın 1.007 personeli bulunmaktadır. Odeabank bünyesinde 1.622 personel istihdam ederken, ICBC Turkey Bank 811, Turkland Bank (T-Bank) 630 kişiyi bünyesinde barındırmaktadır.

Turkish Bank’ın 223, Citibank’ın 476 personeli ve Aktif Bank’ın da 670 çalışanı vardır. Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren diğer bankalarda görev alan personel sayısı ile birlikte toplam bankacılık sektöründe çalışan kişi sayısı 197.719 olarak açıklanmıştır. Bahse konu çalışan sayısına, Katılım Bankacılığı sektöründe faaliyet gösteren bankalarda görev alan personel dahil edilmemiştir.

(Rakamlar Türkiye Bankalar Birliği TBB’nin 2.12.2016 tarihinde yayımladığı raporundan alınmış olup, bahse konu raporun belirttiğine göre 30.09.2016 itibari ile geçerli olan istatistiklerdir.) 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.