Ana SayfaEkonomiKara Listedeki Esnafa Sicil Affı Geliyor

Kara Listedeki Esnafa Sicil Affı Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merakla beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında alınan kararlar Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Yıldırım, yaptığı açıklama sonrasında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bir gazeteci kara listeye girdiği için kredi alamayan esnaflar olduğunu belirterek uygulamalarda tolerans sağlanıp sağlanmayacağını sordu. Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye sözü devretti.

Tüfenkçi ise bankalarla müzakerelerin devam ettiğini ve sistemin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek halktan gelen yoğun istek sebebiyle kara listeye giren kredi kullanıcıları için bir sicil affı yapmak amacıyla hazırlıklar yapıldığını dile getirdi. Tüfenkçi ayrıca hazırlıklar tamamlandığında kamuoyunun bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Binali Yıldırım da KOBİ’lere, geri ödemesi 1 yıl sonra başlayacak olan 50 bin TL tutarında kredi fırsatı oluşturulacağını müjdeleyerek, geri ödemelerin krediyi aldıktan 1 yıl sonra başlayacağını ve 3 taksit şeklinde ödeneceğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise KOBİ’lere sağlanacak kredi imkanı ile ilgili bilgi vererek, takip sürecine giren kredilerin halihazırda sistemde düşük göründüğünü belirtti. En çok yüke batık kredilerin sebep olduğunu vurgulayan Şimşek, bankaların vereceği krediye devletin kefil olacağını ve kredinin batık olması durumunda devlet hazinesinden karşılanacak olan yüke %7 sınırı konduğunu ifade etti.   

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.