Ana SayfaEkonomiBankaların Kara Listesine Af Geliyor! Kara Liste Affı Kimleri Kapsıyor?

Bankaların Kara Listesine Af Geliyor! Kara Liste Affı Kimleri Kapsıyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalara ödenmesi gereken borçların zamanında ödenmemesi ya da eksik ödeme yapılması gibi durumlar sonrasında bankaların kara listesine giren esnafları rahatlatacak bir çalışma hazırlanıyor.

Çalışmanın müjdesini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi verirken yapmış olduğu açıklamalarda ‘Esnafları tamamen rahatlatması planlanan bir sicil affı üzerinde çalışıyoruz. Bu durum hakkında gerçekten bembeyaz temiz bir sayfa açmak istiyoruz. Bu konuda hükümet olarak taşın altına elimizi koyuyoruz. Başbakan tarafından gerçekleştirilen talimatlar sonrasında bu işi layıkıyla yapmak için kolları sıvayacağız’ ifadelerini kullanarak konu hakkında merak edilen bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanının katılımı ile gerçekleşen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı sırasında müjde verildi. Bazı esnafların bankalara olan borçlarında yaşatmış oldukları sıkıntılar sebebiyle kara listeye alındıkları ve yeni kredi imkanlarından yararlanamadıkları masaya yatırıldı. Çözüm noktasında hükümetin duyarlı ve affedici bir tavır sergileyerek harekete geçmesinin beklendiği öğrenildi.

Özellikle son zamanlarda esnaflar için büyük fırsat haline gelen işsizlik fonundan kara listeye giren vatandaşların yararlanamadıkları için büyük kayıplar yaşadıkları göz önünde bulundurularak bu fondan sorunsuz bir şekilde yararlanmaları için gerekli adımlar atılacak. Henüz konunun çalışma aşamasında olduğu ve yakın zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşım içerisinde bulunulacağı belirtildi. Son zamanlarda yaşanan döviz krizinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısına uyum sağlayan esnaf vatandaşlara ise ayrı ayrı teşekkür ederek hassasiyetlerini dile getirdi.

Bakan Tüfenkçi küçük esnafın büyümek için kapı kapı dolaşmasına gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde bankaların yardımcı fonlarından yararlanabilmeleri için bu çalışmanın gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.