Ana SayfaEkonomiBankalara Borcu Olan KOSGEB Desteğinden Yararlanabilir Mi?

Bankalara Borcu Olan KOSGEB Desteğinden Yararlanabilir Mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devlet üretime doğrudan destek sağlar. Ticaret alanında faaliyette bulunan girişimcilere faizli ya da faizsiz kredi sağlar. Buna KOSGEB kredisi denir.

Bankalara Borcu Olan Girişimciler KOSGEB Kredisi Veya Hibesi Alabilir Mi?

Türkiye ekonomik yapı bakımından genç girişimcilere ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla devlet KOSGEB ve İşKur aracılığıyla girişimcilere çeşitli destekler sağlamaktadır. Bu destekler girişimcilere 50.000 TL kadar hibe kredi, 100.000 TL kadar faizsiz geri ödemeli kredi olarak verilmektedir. KOSGEB bu hibe ve faizsiz krediyi girişimcilere bazı şartlar karşılığında vermektedir. Bu şartların başında girişimcilik eğitimi gelmektedir. Peki, KOSGEB için kişinin borç durumu önemli midir?

Söz konusu banka sektörü olduğu zaman genelde kişilerin ödenmeyen borçları bankacılık işlemi yaparken karşılarına çıkmaktadır. Ödenmeyen borçlar kişilerin kredi notunu ve banka sicilini etkilediği için kredi notu düşük olan ve banka sicili bozuk olanlar çoğu bankacılık hizmetinden mahrum kalırlar. Fakat KOSGEB’in hiçbir banka ile bağlantısı yoktur. Dolaysıyla teoride KOSGEB faizsiz geri ödemeli kredi için borç durumu önemli değildir. Fakat pratikte işler farklı olabilir. KOSGEB 100.000 TL geri ödemeli faizsiz kredi için bankalardan veya kredi garanti fonundan teminat mektubu istemektedir. Ödemediğiniz borçlarınız tamda bu zaman karşısına çıkabilir. Bankalar, borcunuz olduğu için size teminat mektubu vermeye bilir. Dolayısıyla 100.000 TL’lik geri ödemeli faizsiz krediyi alamayabilirsiniz.

KOSGEB’in 50.000 TL’lik geri ödemesiz hibe kredisinde durum KOSGEB’in geri ödemeli faizsiz kredisinden farklıdır. KOSGEB’in verdiği 50.000 TL kadar olan geri ödemesiz hibenin bankalar ile hiçbir bağı yoktur. Dolayısıyla bankalar olan borcunuz geri ödemesiz hibe krediyi almanıza hiçbir engel teşkil etmez.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.