Ana SayfaBankacılıkKırmızı Kalem Yemek Korkulu Rüyanız Olmasın!

Kırmızı Kalem Yemek Korkulu Rüyanız Olmasın!

Kırmızı Kalem Yemek Ne Anlama Geliyor? Kırmızı Kalem Yemesi Sicilinden Hiçbir Zaman Silinmez Mi? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Kırmızı Kalem Yemek Ne Demek?

Bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarının çeşitli finansal bozukluklar nedeniyle ödenmemesi sık rastlanan bir durum. Bankalar bu durumdan pek hoşlanmadığı için bu gibi durumlarla karşılaşmamak için bir dizi önlemler alır. Bu önlemler borç ödeme alışkanlıklarına göre kişilere kredi notu verme ve borçlarına sadık olmayanlara kırmızı kalemle belirtmek gibi önlemlerdir.

Bankalar kişilerin borçlarına sadık olması ister ve borçlarına sadık olmayanları kırmızı kalem veya kredi notu ile bir nevi fişler. Kişiler kredi kartı veya kredi borcunu ödememeleri halinde bankalar 90 gün boyunca sadece borçludan borcunu ödemesini ister ve ödenmeyen borca gecikme faizi öder. Borçlunun bu süre içerinde borcunu ödemesi halinde kaybedeceği tek şey fazla faiz masrafı ödemek ve kredi notunun düşmesi olur.

Fakat borcun 90 gün boyunca ödenmemesi halinde borçlu bankalar tarafından daha büyük yaptırımları tabi olur. Borcunuzu 90 gün boyunca ödemezseniz bankalar size son olarak bir hafta mühlet verir. Bu mühlet dolduktan sonra ise hukuki süreç başlar ve akabinde idari takip başlar. Kırmızı kalem tamda bu süreç de devreye girer. Kişi 90 gün boyunca bankaya olan borcunu ödemezse kırmızı kalem yer. Yani banka sicili bozulur.

Kırmızı kalem yemek ya da banka sicilinin bozulması uzun vadeli bir yaptırımdır. Çünkü kişinin kırmızı kalem yemesi sicilinden hiçbir zaman silinmeyeceği için ömür boyu bu durumla yaşar. Aynı zamanda kırmızı kalem yiyenler ya da banka sicili kullananlar 5 yıl boyunca bankacılık sektörü hizmetlerinden yararlanamazlar. Yani kredi çekmezler ve kredi kartı alamazlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

1 adet yorum var, sen de görüşlerini yaz!

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.