Ana SayfaEkonomiKredi Kartı Borcundan Kurtulmak İçin Tavsiyeler

Kredi Kartı Borcundan Kurtulmak İçin Tavsiyeler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstatistik verilere göre Türkiye’de yasal takibe giren kredi borcu sayısı 1 milyon 117 bin. Borçlular borçlarından kurtulmak için çareler ararken, biz de sizlere bu konuyla ilgili bazı tavsiyeler hazırladık.

Öncelikle aylık harcamalarınızı kesinlikle bir yere kaydetmeniz şart. Böylece harcamalarınızı daha yakından takip edebilirsiniz ve gereksiz harcamaları daha kolay fark edebilirsiniz.

İkinci tavsiyemiz borcunuzu yapılandırmanız. Yeni çıkan yasaya göre kredi ve kart borçlarının daha rahat ödenebilmesi için 72 ay yapılandırma uygulaması getirildi. Ancak 72 ay yapılandırma uygulamasından faydalanabilmeniz için kredi veya kart borcunuzun yasal takibe girmemiş olması gerekiyor.

Kredi kartı borcunuzu kapatmak için başvurabileceğiniz yöntemlerden bir diğeri ise ihtiyaç kredisi kullanmak. Böylece borcunuzu taksitlendirerek ödeyebilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç kredisi çektiğinizde ödeyeceğiniz faiz oranı, kredi kartınızın gecikme faizinden çok çok az olacak. Yüzde 1’den daha az bir faiz oranıyla ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz, buna karşın kredi kartı gecikme faizi yüzde 2.52.

Bazı bankalar faizlerin yüksek oluşu yüzünden borcu yapılandırmak yerine ihtiyaç kredisi alarak kredi kartı borcunu kapatmayı tercih eden müşterilere çeşitli problemler yaratabiliyor. Bu yüzden uzmanlar kredi kartı borcunu ödemek için ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşterilerin; borçlu oldukları bankadan kredi çekmek yerine başka bir bankadan daha uygun faiz oranlarıyla kredi çekebileceklerini söylüyor. Bununla birlikte uzmanlar kredi notunuzun da başka bir bankadan kredi çekerken etkili olacağını da sözlerine ekliyor.

Tüketiciler de borç yapılandırmasında daha uygun faiz oranları uygulanmasını talep ediyor. Faiz oranları düşerse hem tüketicinin borcunu daha rahat ödeyebileceğini, hem de bankaların alacaklarını daha kolay elde edebileceğini dile getiriyorlar.

İhtiyaç kredisi faizleri her bankada farklı olabiliyor. Bunun için kredi çekmeden önce faiz oranlarını detaylıca incelemek gerekiyor. Örneğin herhangi bir bankanın faiz oranı yüzde 0.99 olurken, farklı bir banka yüzde 1.38 faizle kredi verebiliyor. Bu sebeple bankaların faiz oranlarını iyi bir şekilde araştırmak şart.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.