Ana SayfaGündemKPSS Sınavında Kaç Puanla Memur Olunur?

KPSS Sınavında Kaç Puanla Memur Olunur?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

20 Kasım tarihinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim sonuçları açıklandı. Sınava girmiş olan adaylar almış oldukları puanla devlet memuru olabilme şanslarını araştırmaya başladılar. Buna göre 60-70 puanla atanabilir miyim? Devlet memuru olabilmek için kaç puan almam gerekiyordu? Soruları sorulmaya başladı.

Sınava Rekor Katılım

Bu yıl Kamu Personeli Seçme sınavına rekor bir katılım gerçekleşti. 3 milyon 498 bin 335 adayın katılımıyla yapılan sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, Devlet Memuru olabilmek için puanlarını değerlendirmeye başladı. Uzmanların sorulara yanıt olarak vermiş oldukları bilgilere göre, adayların hangi kadrolara başvurabilecekleri ÖSYM tarafından açıklanacak tercih sonuçlarına göre yapılabilecek. Sınava giren adayın aldığı puan ne kadar yüksek, kadro sayısı ne kadar yüksek olursa Devlet memuru olarak yerleşmek için o kadar çok şans doğacaktır.

Bu anlamda uzmanlara göre Sağlık Meslek Lisesi mezunları çok avantajlı gibi görünüyorlar. Çünkü sağlık alanında çok fazla kadro açılması sağlık meslek lisesi mezunlarını daha şanslı ve avantajlı hale getirmekte. Eğer düz lise mezunları yeterli derecede başarılı puan alamamışlarsa, şansları da o kadar düşük olmakta. Sınava giren adaylar belediyeler, üniversiteler, bakanlıklar, düz memur, itfaiye görevlisi, hemşire, ebe ve sağlık teknisyeni olarak görev yerlerine atanabilecekler. Ayrıca KPSS sınavının 2 yıl geçerli olduğunu belirtilmiştir.

Yüksek Puan Alanlar Anantajlı

Uzmanlara göre KPSS sınavında ön lisans ve ortaöğretim seviyesinde sınava girmiş olan adaylardan 85 ve üstü puan alanların şansı daha çok olacaktır. Ayrıca kadro sayısı çok fazla açıldığı için özellikle sağlık meslek lisesi mezunlarının 60 ve üzeri puan almaları atanmalarının mümkün olabileceğini belirtiyorlar. Düz lise mezunlarının ise 85 puan ve üstü puan almaları halinde, memur olmalarının mümkün olduğu belirtiliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.