Ana SayfaEkonomiTANAP’ta Yolun Yarısı Geçildi!

TANAP’ta Yolun Yarısı Geçildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İki kardeş ülke; Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle ortaya çıkan ve Türkiye ile Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde (TANAP) yolun yarısı geçildi. TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol tarafından yapılan açıklamaya göre Kasım ayı sonu itibarı ile projenin yüzde 55’i tamamlandı.

TANAP’ın başlangıçta 11,7 milyar Amerikan Doları olarak belirlenen “ilk yatırım bedeli” tutarını 8,5 milyar dolara kadar indirdiklerini belirten Genel Müdür Saltuk Düzyol; bu durumun özellikle projeye başladıkları tarihteki petrol fiyatlarının gerilemesi sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Türkiye’ye Büyük Katkı Sağlayacak!

Toplamda 4 ayrı evrede ve bir de deniz geçişi olarak planlanan TANAP’da Gürcistan sınırından Eskişehir’e kadar uzanan ilk üç bölüme öncelik verdiklerini belirten Saltuk Düzyol; planlanan takvimin çok önünde olduklarının altını çizdi. Haziran 2018 itibari ile ülkemize gaz akışının başlamasını hedeflediklerini ifade eden Düzyol, bunun için gece gündüz demeden çalışmalara devam edildiğini vurguladı.

2018 Haziran sonunda Türkiye’nin alacağı toplam 6 milyar metreküplük doğalgazın ilk bölümü olarak 2 milyar metreküpünün ülkemize gelmeye başlayacağını ifade eden Genel Müdür Saltuk Düzyol; doğalgaz miktarının 2019 yılında 4 milyar metreküpe ve 2020 yılında ise 6 milyar metreküpe ulaşacağını vurguladı. Ülkemizin doğalgaz ihtiyacı göz önüne alınarak anlaşmalar ile gaz akışına bu şekilde bir düzenleme getirildiğini belirten Düzyol; boru hattının 15 yıllık gaz taşıma anlaşması çerçevesinde inşa edildiğini ve bu kapsamda işletmeye alınacağını vurguladı.

Hali hazırda Türkiye’nin doğalgaz ihtiyaçları hesaplanarak projenin bu perspektifte düzenlendiğini kaydeden Düzyol; Türkiye’nin uzun vadede doğalgaz talebinde beklenmeyen bir artış yaşanması durumunda 15 milyar metreküp daha ilave gaz ithal etme şansı olacağının altını çizdi. TANAP projesiyle 2 kardeş ülkenin arasında gönül bağının yanında enerji bağıda kurulmuş olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.